Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Δημόσιος και Ιδιωτικός

Στον Χολαργό, σε υποκατάστημα τής Άλφα Τράπεζας (πρώην Πίστεως) αιματηρή ληστεία έλαβε χώρα. Αρχικά ο φύλακας είχε τραυματισθεί ελαφρώς, μετά ανακοινώθηκε ότι υπέκυψε από Καρδιακή προσβολή ή ανακοπή.

Μετά μάθαμε ότι ο φύλακας ήταν Αστυνομικός τού Πειραιά και παράλληλα υπάλληλος εταιρείας Ιδιωτικής Ασφάλειας (Security).

Ο 39χρονος άτυχος άνθρωπος έχασε τη ζωή του, αλλά τώρα ποιος φορέας θα αποζημιώσει τους κληρονόμους και δικούς του;

Αφού δεν επιτρέπεται σ' αστυνομικούς να εργάζονται σε τέτοιες εταιρείες, προκύπτει ότι η παρεχόμενη εργασία από τον αστυνομικό προς την εταιρεία ήταν ανασφάλιστη και μάλλον αφορολόγητη. Συνεπώς η συναλλαγή μεταξύ αστυνομικού και ιδιωτικής εταιρείας δεν περνούσε από τα ταμεία τής Εφορείας Εισοδήματος τόσο τού φύλακα όσο και της επιχειρήσεως.

Αυτά τα Μαύρα χρήματα, πού τα έβρισκε η εργοδότρια και που τα πήγαινε ο άτυχος άνθρωπος, ο οποίος δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τον μισθό τής Αστυνομίας. Άραγε όλοι οι υπόλοιποι αστυνομικοί πώς τα καταφέρνουν;

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Partitioning the Ottoman Empire, Repartitioning the Balkans


Balfour Declaration of 1917
The Balfour Declaration of November 2, 1917 was a classified formal statement of policy by the British government on the partitioning of the Ottoman Empire in the aftermath of World War I.
Τα Αγγλο-Αμερικανικά, (χρυσός και διαμάντια, χωράφια και τροφές Αφρικής) η Βικτωρία, ο Ντισραέλι, ο Rhodes, ο Alfred Beit, o Gordon, ο Jameson, οι Γέροντες τής Σιών εν Ελβετία, ο Βενιζέλος, ο Μελέτιος Μεταξάκης και ο Ν. Πλαστήρας. Ο Πόλεμος στη Κριμαία, η Φλώρενς, ο Jowett, η Οξφόρδη, οι φιλέλληνες, οι τουρκόφιλοι, οι Ιουδαίοι, τα συμφέροντα τού Εωσφόρου, οι ανθέλληνες, οι μισέλληνες, τα Βαλκάνια και η Μακεδονία τού Αλεξάνδρου.

Η Ελληνιστική Περίοδος και η Βιβλιοθήκη τής Αλεξάνδρειας.

Η Αλεξανδρίνα Βικτωρία όμως τί κατάλαβε;

Μήπως ο Κρις Woodhouse, τού Γοργοποτάμου και τών πεπραγμένων τού Rhodes στην Αφρική, κάτι ήξερε;
Christopher Montague Woodhouse
Member of Parliament for Oxford, 1959–66, 1970–74. Author of The Story of Modern Greece and others; coauthor of Rhodes.
Πώς τα διαμάντια τής Αφρικής βρέθηκαν στα χέρια τής Anglo-American Corporation και όχι στα χέρια τών Ιθαγενών; Γιατί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον (τών Δυτικών) για το Κοσσυφοπέδιο, τη Μακεδονία, τη Κένυα και την Ζιμπάμπουε; Ποιους θα θρέψουν τα χωράφια τής Αφρικής, τους πεινασμένους Αφρικανούς ή τους πολύ χορτασμένους Αγγλο-Ᾱμερικάνους και λοιπούς Δυτικούς; Ποιοι θέλουν και προσδοκούν να φιλοξενηθούν ξανά στα εδάφη τής Μακεδονίας και Θράκης; Γιατί ο Ραββίνος τής Νέας Υόρκης ενδιαφέρεται να συμφιλιώσει τον Ιουδαϊσμό στα Βαλκάνια και Καύκασο με Έλληνες και Τούρκους;

Η Γεωκεντρική θεωρία απεδείχθη εσφαλμένη όταν όλοι δεχθήκαμε τον ήλιο ως Κέντρο. Όταν δεχθούμε και το σφάλμα τού Ανθρωποκεντρισμού και πάψουμε να δημιουργούμε θεούς στα μέτρα μας, τότε ίσως ανακαλύψουμε και πολλές άλλες εσφαλμένες αντιλήψεις.

Βικτοριανές Αντιλήψεις

One of the bonds shared by Victoria and Disraeli was a romantic attachment to the East and the idea of empire. Although she supported Disraeli's reform of the franchise in 1867, Victoria had little interest in or sympathy with his program of social reform; she was, however, entranced by his imperialism and by his assertive foreign policy. She applauded his brilliant maneuvering, which led to the British purchase of slightly less than half of the shares in the Suez Canal in 1875 (a move that prevented the canal from falling entirely under French control), especially since he presentedthe canal as a personal gift to her: “It is just settled; you have it, Ma'am.” The addition of “Empress of India” in 1876 to the royal title thrilled the queen even more. Victoria and Disraeli also agreed on their answer to the vexing “Eastern question”—what was to be done with the declining Turkish empire? Even the revelation of Turkish atrocities against rebelling Bulgarians failed to sway the sovereign and her prime minister from their position that Britain's best interests lay in supporting Turkey, the “Sick Man” of Europe. The fact that Gladstone took the opposing view, of course, strengthened their pro-Turkish sympathies. With the outbreak of a Russo-Turkish war in 1877, however, Disraeli found himself in the uncomfortable position of having to restrain his bellicose sovereign, who demanded that Britain enter the war against Russia. At the Congress of Berlin in 1878 Disraeli emerged triumphant: Russian influence in the Balkans was reduced, and Britain gained control of the strategically located island of Cyprus. The queen was ecstatic.
Sir Edgar Trevor Williams
Secretary, Rhodes Trust, 1959–80. Pro-Vice-Chancellor, University of Oxford, 1968–80; Fellow of Balliol College, Oxford, 1945–80. Editor, Dictionary of National Biography, 1949–80.

Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Λαών Opium

Κινήματα Ειρήνης και Πράσινης Οικολογίας, οδηγούν λαούς στην υποτέλεια. Αυτό που έκαναν οι Ιεραπόστολοι στους Ιθαγενείς, τους έδιναν τη Βίβλο και τους έπαιρναν τη γη των, το ίδιο πετυχαίνουν και τα Ειρηνιστικά Κινήματα: Συγκεντρώνουν την πολεμική ισχύ στους τεχνολογικά ανεπτυγμένους και κάνουν τους υπόλοιπους άβολες μάζες πτωχών τόσο οικονομικά όσο και πνευματικά.

Και η τρομοκρατία εργαλείο και όπλο των ισχυρών είναι. Αυτή αλλάζει οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, αυτή έσβησε τον ελεύθερο τουρισμό, τις ανέμελες περιηγήσεις σε θάλασσα και δάση.

Οι λαοί θα βρουν την αξιοπρέπειά των όχι με Συμμαχίες αλλά με θάρρος και τόλμη τόσο στη ζωή όσο και στο θάνατο. Τουλάχιστον για όσους λαούς αποφασίσουν να μην γίνουν σκουλήκια.

Οι Αρετές τών ανθρώπων στα πεδία τών Μαχών διαφαίνονται και υπέρτατη Αρετή είναι το «Μάχεσθαι».

Πεδία Μαχών είναι και άλλα πεδία από τα γνωστά φυσικά μέρη. Ο Νους οφείλει να μάχεται και να διαχωρίζει το κακό από το καλό, την Αρετή από την μοχθηρία και νωθρότητα. Τον Χριστό από τον Διάβολο. Η υποχρεωτική εκπαίδευση οφείλει να προσαρμοσθεί στις πραγματικές συνθήκες και να διδάσκει στα παιδιά μεθόδους κατανοήσεως τού αδιεξόδου ενός υπέρβαρου πληθυσμιακά πλανήτη και την μη Αρετή ενός αυξανόμενου και πεινασμένου πληθυσμού.

Πολωνός ήταν ο Πάπας που βοήθησε στην Αλλαγή τής Ευρασίας, Αφρικανό-Αμερικάνος μάλλον θα είναι ο νέος πρόεδρος τής Αμερικής, αυτός που θα λύσει τα Αμερικανικά ζητήματα, αυτά που δεν έλυσαν επαρκώς για τους Βρετανούς οι Alfred Beit και Cecil Rhodes.

Δεν είναι γνωστό εάν ο Άλφρεντ είχε επαφές με τους Σοφούς τής Σιών, αυτούς που συνεδρίαζαν την ίδια εποχή στην Ελβετία.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Ολύμπιοι τού Ολύμπου

Εφόσον αυτός που κλωτσάει καλύτερα την μπάλα ή ανεβάζει βαρύτερη μπάρα, απολαμβάνει τιμές και απολαβές πολύ μεγαλύτερες από πολλούς άλλους οι οποίοι προσφέρουν σαφώς πολύ πιο χρήσιμες υπηρεσίες, επόμενο είναι, αυτοί οι Εμπορικοί Αγώνες είναι σε πολύ χειρότερη βάση από τους θρησκευτικούς τής Αρχαίας Ολυμπίας.

Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Ιουδαίος Έλληνας ;

Πολίτης (πολιτογραφημένος) Ελλάδος ο μακαρίτης σκηνοθέτης Ιούλιος, αλλά χωρίς Ελληνική ιθαγένεια, θρησκεία και με πολύ φτωχά Ελληνικά (ύστερα από μισόν αιώνα παραμονής στην Ελλάδα), αρχικά στο Ισραηλιτικό Νεκροταφείο και μετά δίπλα στον τάφο τής συζύγου του, μονίμως στο Α΄ Αθηνών. Εκεί θα θυμίζει στους Νεοέλληνες τί ήταν η Ελλάδα όταν εκείνος ήρθε. Πόρνες, προαγωγοί, κλεφτρόνια, αγράμματοι και υπόκοσμος περιμένοντας τον Αμερικανικό Στόλο στον Πειραιά.

Δίπλα στη σύντροφο της ζωής του Μελίνα Μερκούρη, στο Α' Νεκροταφείο, θα γίνει σήμερα [2 Απριλίου 2008] το απόγευμα η ταφή του Ζυλ Ντασσέν. Νωρίτερα, στις 3 μ.μ. θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία στην Ιερά Συναγωγή του ισραηλιτικού τομέα στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών στη Νίκαια.

Αφού ο σκηνοθέτης δεν άλλαξε θρησκεία για τον γάμο του με την Μελίνα Μερκούρη, μήπως η Μελίνα είχε γίνει Ιουδαία; Τον τόπο γεννήσεως δεν μπορείς να τον επιλέξεις, τον τόπο θανάτου και τρόπο ταφής, μπορείς να προσπαθήσεις.

Αφού ο σκηνοθέτης ενταφιάζεται δημοσία δαπάνη, σε αντίθεση με πολλούς άλλους Έλληνες, οι οποίοι δεν τυγχάνουν τέτοιας δαπάνης, οι Ιουδαίοι τυγχάνουν στην Ελλάδα περίοπτης θέσεως. Σε περίπτωση που οι Ιρανοί απαιτήσουν την εκδίωξη τού Ισραήλ από την Μέση Ανατολή, η Μακεδονία μοιάζει να είναι ο χώρος υποδοχής. Οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να ενταφιασθούν στα χριστιανικά κοιμητήρια, οι αυτόχειρες ενταφιάζονται εκτός τειχών, οι ιδιοκτήτες τάφων μοιάζει να εξαιρούνται, αφού ο Παντελής Σφηνιάς είχε προλάβει να εξασφαλίσει ακόμα και τάφο σε καλό μέρος. Πώς όμως ένας Ιουδαίος ενταφιάζεται ανάμεσα Ελλήνων Χριστιανών; Εάν και ο γάμος είχε γίνει όπως η κηδεία τού σκηνοθέτη, δηλαδή από ραββίνο, τότε μάλλον και η σύζυγος κακώς δεν ενταφιάσθει στον Ιουδαϊκό Τομέα τού Τρίτου.

Έτσι όπως διαφαίνονται τα μελλούμενα, ο κάθε καλός καιροσκόπος, το καλύτερο που θα μπορούσε να επιλέξει μάλλον θα ήταν να γίνει ένας Ιουδαίος κοσμοπολίτης τών Βαλκανίων.

Οι Έλληνες όμως έχουν μάθει από τον Σωκράτη ότι πάνω απ' όλα βρίσκεται η πατρίδα, συνεπώς και η Μακεδονία και η Κύπρος και η Θράκη, όλα Ελλάδα είναι και στην Ελλάδα οι Έλληνες μάχονται για την Ελλάδα και για άλλα ιδανικά.

Ιουδαίοι, Χριστιανοί και Κομμουνιστές, ενίοτε μπερδεύουν τις προτεραιότητες περί ιδεολογίας και πατρίδας. Όταν δεν θέλουν να ομολογήσουν πεπραγμένα, χαρακτηρίζουν τα Έγγραφα πλαστά. Πλαστά τα Πρωτόκολλα τών Σοφών τής Σιών, πλαστά και τα περί Μακεδονίας τών Συντρόφων. Χαφιές ο Ζαχαριάδης, κρυμμένο το Ιστορικό Αρχείο. Θύματα πάντα οι Μετοικούντες Ιουδαίοι, αλλά θύμα και ο Χριστός.

Πριν διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία, ένας πολύ καλός τρόπος για να φθάσει ένας επιβάτης από την Αθήνα στο Σικάγο, ήταν με την JAT, η οποία ήταν η μόνη Ανατολική η οποία διέθεται αεροπλάνα Boeing και όχι Σοβιετικά Τουμπόλεφ όπως οι υπόλοιπες.

Η δημιουργία τής Μακεδονικής ονομασίας εντός Γιουγκοσλαβίας ίσως πάντα είχε την υποστήριξη τής Δύσεως, τής Σιών και τών νοσταλγούντων μιας Ιουδαϊκής Θεσσαλονίκης.

Αυτοί οι Ισοκρατικοί Πρόεδροί μας, μάς μπερδεύουν ακόμα:

Στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αναφέρει: «Ο Ζυλ Ντασσέν υπήρξε ένας μεγάλος δημιουργός και αγωνιστής της Δημοκρατίας. Αγάπησε και κατάλαβε την Ελλάδα όσο λίγοι και έδειξε στον κόσμο με τη δύναμη της έβδομης τέχνης την ευγένεια και την πηγαία δημιουργική δύναμη του λαού μας.

Ο Ζυλ Ντασσέν συνέχισε με πίστη τον αγώνα της Μελίνας Μερκούρη για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Ηταν ο κατ' εξοχήν Ελληνας με την ισοκράτεια έννοια».

Καλό θα ήταν όλοι να γνωρίζαμε εάν η πρώην υπουργός Πολιτισμού είχε ασπασθεί τον Ιουδαϊσμό, εάν ήταν κρυπτοῙουδαία εξωμότρια (renegade-αρνησίθρησκη) και ποια είναι τα ποσά με τα οποία έχει χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού το Ίδρυμα Μερκούρη και ποια είναι τα ποσά τα οποία εισέρρευσαν σ' αυτό από τα δωρηθέντα έσοδα ταινιών τού κοσμοπολίτη σκηνοθέτη, τον οποίο καλά και σώνει θέλουμε να τον ονομάζουμε Έλληνα, ενώ ο άνθρωπος παρέμεινε πιστός κατά τού (Ελληνισμένου) Λόγου τού Χριστού.

Ο φίλος μας Δανιήλ (Fried) στην Ουάσιγκτον προσφέρει καλές υπηρεσίες στον λαό του; ή κάνει Σχέδια παράλληλα με τον ραββίνο τής Νέας Υόρκης Arthur Schneider, για εναλλακτικές καταστάσεις τών Ιουδαίων στα Βαλκάνια, στον Καύκασο, στην Ευρασία, στη Θεσσαλονίκη και στην Πόλη τού Βοσπόρου; ακολουθώντας το Δόγμα Ντισραέλι από το 1850.