Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007
Κάτω από τον Άθωνα η Τουρκική Φρεγάτα
Διαβολική Σύμπτωση;
Και ο Άη Στράτης είναι μια γωνιά Ελληνικής Γης και η νήσος Ψαθούρα ήταν πάντα μια Ελληνική νήσος και όπως κάθε νησί έχει χωρικά ύδατα, έτσι και τα χωρικά ύδατα τής Ψαθούρας δεν μπορεί να είναι Διεθνή ύδατα. Ο φαροφύλακας στην Ψαθούρα, είτε άνθρωπος είτε μηχανή, δεν κατέγραψε την πτώση τού πολεμικού αεροπλάνου; Μήπως όμως [o HellasSat] κατέγραψε περισσότερα από όσα ήθελαν οι αρμόδιοι να δημοσιοποιήσουν;
Βραδυνή άσκηση Ελληνικών πολεμικών αεροπλάνων με Τουρκική πολεμική φρεγάτα κάτω από τον Άθωνα, με πτώση τού F16 και πνιγμένο τον αεροπόρο στα νερά τού Αιγαίου να εντοπίζεται και να περισυλλέγεται από τους Τούρκους και να παραδίδεται στο πολεμικό [Super Puma] ελικόπτερο τών Ελλήνων, κατόπιν διαπραγματεύσεως τού Έλληνος Αρχηγού [Δ. Γράψα] με τον αντίστοιχο Τούρκο [Μπουγιούκανιτ] την ημέρα επισκέψεως τού Τούρκου υπουργού τών Εξωτερικών [Μπαμπατζαν] στην Αθήνα, την ίδια ημέρα ανακοινώσεως Ελληνο-Τουρκικών Νατοϊκών στρατιωτικών συνεργασιών.
Αιτία πτώσεως: Βέρτιγκο τού πιλότου μέσα στη νύκτα.
Αιτία θανάτου: Πνιγμός
Όταν ο Πέτρος Μολυβιάτης, ως υπουργός Εξωτερικών τής Ελλάδος βρισκόταν στην Άγκυρα, η κατάσταση στο Αιγαίο δεν ήταν πάλι καλή.
Ήξερα ότι βέρτιγκο [vertigo] παθαίνει ο πιλότος όταν [μέσα στο νου του, από απότομη κίνηση τού σώματος: τα μάτια του διαβιβάσουν εσφαλμένες πληροφορίες στον εγκέφαλό του] μπερδέψει το γαλάζιο τού ουρανού με τη θάλασσα και αντί να ανεβεί στον ουρανό, νομίζει ότι η θάλασσα είναι ο ουρανός. Είχα την άποψη ότι αυτό το φαινόμενο συμβαίνει με το φως τής ημέρας και μόνο όταν το αεροπλάνο βρίσκεται σε οπτική πτήση. Τη νύχτα, οπτικές πτήσεις [visual flights] δεν γίνονται, όλες οι νυχτερινές πτήσεις γίνονται βάσει αναγνώσεως οργάνων [instrument reading] από άλλα όργανα και σε τέτοιες περιπτώσεις σε συνδυασμό με τις υπολογιστικές ικανότητες πλοηγήσεως τών μοντέρνων αεροπλάνων [πολιτικών και πολεμικών], η περίπτωση παθήσεως βέρτιγκο τού πιλότου και πτώσεως τού αεροπλάνου, πρέπει να είναι σχεδόν μηδενική. Φοβάμαι ότι όπως και με τον Τάσσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού στη Κύπρο, έχουμε πάλι ακόμα μια ανθρωποθυσία σκοπιμότητος, και μια σημαντική απώλεια ακριβού αμυντικού εξοπλισμού.
Εκτός κι αν ο Φάρος τής Ψαθούρας με κάποια ισχυρή δέσμη φωτός από την λάμπα αλογόνου του, προκάλεσε το Vertigo στον Αθανάσιο.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, σε καμιά περίπτωση αυτό το δυστύχημα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως καλός οιωνός για περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία.
Μήπως η ευθύνη Έρευνας και Διασώσεως στο Αιγαίο δεν είναι πλέον υπόθεση τών Ελλήνων;
Φοβάμαι ότι μαζί με όλα τα άλλα που πάσχουν στην Ελλάδα, ούτε η Αμυντική ικανότητα μπορεί να εξαιρεθεί. Ο σεβασμός τών Τούρκων για τον θεσμό τού Στρατού, σαφώς απουσιάζει εντελώς από την γενιά τών Νεοελλήνων υπαλλήλων.
Δεν πάσχει μόνον η παιδεία μας, πάσχει και το φρόνημα, πάσχει και ο πατριωτισμός, πάσχει και η αξιοπρέπεια, πάσχει και η περηφάνια, πάσχει και το φιλότιμο. Δεν προκύπτει ότι βρισκόμαστε σε δρόμο Εθνικής Ανεξαρτησίας, προκύπτει ότι βαδίζουμε κάποιον καταστροφικό κατήφορο, όπου ούτε οι περιουσίες ούτε τα ακριβά μηχανήματα μπορούν να μας προφυλάξουν από την υποδούλωση.
Άλλο ένα ορφανό παιδί θα γεννηθεί από την χήρα τού αεροπόρου και, αυτό το παιδί θα μάθει ότι τον πατέρα του [Αθανάσιο] τον ανέσυραν από τα νερά τού τριγώνου Άθου, Άη Στράτη, Λήμνου, [στα χωρικά ύδατα τής νήσου Ψαθούρας] Τούρκοι στρατιώτες [τρεις και μισή ώρες μετά την πτώση, πνιγμένο], την ημέρα και ώρα που ο Τούρκος υπουργός τών Εξωτερικών, στην Κομοτηνή μιλούσε για τα δικαιώματα τής Τουρκικής Μειονότητας Θράκης.
Άλλη μια σύμπτωση, όπως και τού Σινούκ στη Σιθωνία πριν τρία περίπου χρόνια;
Σαφώς οι Μουσουλμάνοι τής Θράκης, έχουν Ελληνική υπηκοότητα όπως Τουρκική υπηκοότητα έχουν όλοι οι ομογενείς μας στη Τουρκία. Ο θρησκευτικός διαχωρισμός, χωρίς τον εθνολογικό, μάλλον ήταν τουρκική απαίτηση κατά την κατάρτιση τής Συνθήκης στη Λωζάννη. Εάν θέλουμε τους Μουσουλμάνους τής Θράκης να έχουν και Ελληνική Εθνότητα, είτε αυτοί το θέλουν ή όχι, μήπως θα θέλαμε επίσης η Τουρκία να κάνει όλους τους ομογενείς μας εκεί να έχουν και Τουρκική εθνότητα, είτε αυτοί το θέλουν ή όχι;
Ύστερα από τις χθεσινές ανακοινώσεις περί Νατοϊκής Συνεργασίας Ελληνικών και Τουρκικών Στρατιωτικών Δυνάμεων, σήμερα βλέπουμε για Αμυντικές Συνεργασίες, αγορά 450 ρωσικών αρμάτων μάχης, αξίας άνω τους ενός Δισ. Ευρώ, με σκοπό την υποστήριξη τής Ρωσίας στο Κοσοβοκυπριακό Εθνικό μας Ζήτημα.
Μήπως όμως η πτώση τού F16 στον Άθωνα, ήταν ένα ακόμα συμμαχικό χαστούκι για τις φιλικές συνεργασίες Ελλάδος και Ρωσίας και τον Ναύσταθμο τού Άθωνος, αυτόν που ταλαιπώρησε και τον Ξέρξη, δυόμιση χιλιετίες πριν;
Προγραμματισμένη επίσκεψη τού Ρώσου Προέδρου εκεί [στο Άγιον Όρος], αναβλήθηκε βιαίως με την μεγάλη τραγωδία παιδιών στο σχολείο τού Μπεσλάν τής Οσετίας. Είχαμε και εμείς την δική μας τραγωδία με το αεροπλάνο τής Ήλιος Κύπρου στο Γραμματικό Αττικής.
Μια καλή Ιδέα, ίσως θα ήταν η Ελλάδα, να προσκαλέσει τον Αλέξανδρο Σολτζενίτσυν στο Μέγαρο Μουσικής, για μια κουβέντα περί Ανατολής και Δύσεως, αλλά άμεσα να φροντίσει ο Αρχηγός τού Κράτους, για την ταφή τού πιλότου και το κράτος για τη γέννα και συμβολή στο ανάθρεμμα τού αγέννητου παιδιού. Δυστυχώς αυτά τα αυτονόητα, δεν είναι δεδομένα στο Μετ' οθωμανικό Νεοελληνικό μόρφωμα με την ατομικιστική ιδιοσυγκρασία τών Κοτζαμπάσηδων και λοιπών πρακτόρων ξένων Δυνάμεων.
Αλλά δεν είναι σωστό να περιμένουμε από έναν υπέργηρο πλέον συγγραφέα να μας συγκρίνει τον Λένιν με τον Βενιζέλο και τον Τρότσκυ με τον Πλαστήρα. Μπορούμε και εμείς εδώ [από μόνοι μας] να αναθεωρήσουμε τα Ιστορικά μας γεγονότα και να αναλύσουμε και να συνθέσουμε γιατί ο Πλαστήρας και ο Στεργιάδης βρέθηκαν να διαβιούν [πολυτελώς] στην Ελβετία και Γαλλία επί δεκαετίες και γιατί ο Αλέξανδρος Παπάγος μαζί με τον Νίκο Ζαχαριάδη βρέθηκαν στα Γερμανικά Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως Αιχμαλώτων. Ποιος ήταν Πατριώτης και ποιος Προδότης; Ποιος θείος και ποιος άθεος; Ποιος με ήθος και ποιος χωρίς;
Πάντοτε να θυμόμαστε τα Ψαρά, τη Δόξα και την Ελευθερία.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
3 σχόλια:
Νεκρός ο χειριστής του F-16
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2007 11:14
ΝΕΚΡΟΣ εντοπίστηκε ο χειριστής του F16, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρα 20 μίλια νότια της Χερσονήσου Αθως.
To μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 Block 52+ της 110 ΠΜ/337 Μοίρας, με κυβερνήτη το σμηναγό Αθ. Μπατσαρά, κατέπεσε στις 19:41, κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης.
Ο άτυχος χειριστής εκτιμάται ότι υπέστη vertigo, καθώς δεν αναφέρθηκε μηχανική βλάβη.
Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας δόθηκε εντολή κινητοποίησης των δυνάμεων Έρευνας και Διάσωσης και απογειώθηκαν, προς την περιοχή, τρία Super Puma, και ένα C-130, καθώς επίσης μία φρεγάτα, μία κανονιοφόρος και δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.
Τελικά ο 35χρονος σμηναγός ανεσύρθη νεκρός στα διεθνή ύδατα από τουρκική φρεγάτα, η οποία έσπευσε στην περιοχή ανταποκρινόμενη στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το ΕΚΣΕΔ (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης). Η σωρός παρελήφθη από ελληνικό Super Puma που προσέγγισε την τουρκική φρεγάτα στις 22:31 και διακομίσθηκε στο 251 ΓΝΑ.
Οπως διευκρίνισε το ΓΕΑ, το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ 99-1516, με ημερομηνία κατασκευής 29 Αυγούστου 2003. Αφίχθη στην Ελλάδα την 02 Οκτωβρίου 2003 και είχε συμπληρώσει 442 ώρες πτήσεως.
Για τη διερεύνηση του ατυχήματος συστάθηκε επιτροπή από εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους οικείους του σμηναγού Αθανασίου Μπατσάρα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Κ. Τασούλας. Η απώλεια του σμηναγού Μπατσάρα ήταν «μία ακόμα δραματική συνεισφορά της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων μας Δυνάμεων, στην προσπάθειά τους να στηριχθεί η Άμυνα της χώρας», δήλωσε ο κ. Τασούλας.
Τα θερμά συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής και του σώματος μετέφερε και η β’ αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, κ. Έλσα Παπαδημητρίου.
Τώρα εμπεδώσαμε ότι η θαλάσσια περιοχή Ψαθούρα, μεταξύ νήσου Ψαθούρας, Αλοννήσου Σποράδων, Άθωνος, Λήμνου και Άη Στράτη, είναι ΔΙΕΘΝΗ ύδατα, όπως ΔΙΕΘΝΗ ύδατα ήταν και τα ύδατα έξω από την Κάρπαθο, όπου έπεσε ο Ηλιάκης νεκρός και ο Τούρκος αεροπόρος ζωντανός.
Μήπως εκεί [κάτω από τον Άθω μέχρι τα Ψαρά] είναι όπου η Τουρκία θέλει ένα μέρος τού Αιγαίου σ' ανταλλαγή με κάποιο στον Εύξεινο Πόντο;
13 Απρ. 2005
Με τον Πέτρο Μολυβιάτη στην Άγκυρα:
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Ναμίκ Ταν υποστήριξε ότι «ελληνικό αλιευτικό σκάφος εισήλθε τις πρωινές ώρες (την Τρίτη) στα τουρκικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Ιμίων (Καρντάκ)» και προσέθεσε: «Κατόπιν αυτού μετέβη στην περιοχή ακταιωρός και στη συνέχεια κατέφθασε και ελληνική ακταιωρός η οποία δεν απεχώρησε από τα χωρικά μας ύδατα με συνέπεια να παραμείνει στην περιοχή και η τουρκική ακταιωρός μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα Τετάρτη
Δημοσίευση σχολίου