Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Διεθνές Εμπόριο Συνέχεια

Διεθνές Εμπόριο Αγαθών και άλλων

10 δισ. ευρώ φέρνει στο Παρίσι ο Καντάφι
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 07:00
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1450693

ΛΕΖΑΝΤΑ: Τον Μουαμάρ Καντάφι υποδέχθηκε με όλες τις τιμές ο πρόεδρος Σαρκοζί.
Τον Μουαμάρ Καντάφι υποδέχθηκε με όλες τις τιμές ο πρόεδρος Σαρκοζί.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν οι αγορές, στον στρατιωτικό και τον πολιτικό τομέα, του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος έφθασε χθες για πενθήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γιου του, Σαΐφ Καντάφι, στην εφημερίδα «Φιγκαρό», ο Μουαμάρ Καντάφι σκοπεύει να επιστρέψει στη χώρα του με τελευταίας τεχνολογίας μαχητικά αεροπλάνα, ελικόπτερα, πυραύλους αλλά και έναν πυρηνικό αντιδραστήρα.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης διαμονής του ο Λίβυος ηγέτης πρόκειται να συναντήσει διάφορες προσωπικότητες, στην πολυτελή βεδουϊνική σκηνή του που έχει στηθεί στον κήπο του Μεγάρου Μarigny.

Τον Μουαμάρ Καντάφι υποδέχθηκε με όλες τις τιμές ο πρόεδρος Σαρκοζί στο προεδρικό μέγαρο, όπου χθες το βράδυ παρέθεσε προς τιμή του επίσημο δείπνο. Ο Λίβυος ηγέτης θα δει εκ νέου τον Γάλλο πρόεδρο αύριο, ενώ πρόκειται να γίνει δεκτός στο κοινοβούλιο, παρά τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε, πάντως, ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Λίβυο ηγέτη του ζήτησε «να υπάρξει πρόοδος στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Η Γαλλία δέχεται σήμερα τον ηγέτη ενός κράτους που αποκήρυξε οριστικά την κατοχή πυρηνικών όπλων, που αποφάσισε να τα θέσει υπό τον έλεγχο διεθνών οργανισμών, που επέλεξε να καταγγείλει οριστικά την τρομοκρατία και που επέλεξε επίσης να αποζημιώσει τα θύματά της», τόνισε ο Σαρκοζί.

==============

The deals include Libya's purchase of 21 Airbus aircraft and a nuclear co-operation accord.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/7135788.stm

==============

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις φιλότιμες προσπάθειες τού προκατόχου του για τη δυστυχία τών Αφρικανών, ο Γκόρντον Μπράουν, στη Λισαβώνα, φαίνεται να έκλεισε όλες τις πόρτες [στα μούτρα τών Αφρικανών] που τόσο επίμονα είχε προσπαθήσει να ανοίξει ο Τώνυ. Τώρα ποιος από τους δυο είναι περισσότερο έντιμος, ή λιγότερο διπλωματικός, θα φανεί στο μέλλον. Ο Ίαν Σμιθ πέθανε, ο Μουγκάμπε δεν μπορεί να είναι αθάνατος...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο Καντάφι μπορεί και αγοράζει όλα αυτά τα αγαθά από τη Γαλλία και μπορεί ακόμα και να στήσει την Βεδουίνικη Σκηνή μέσα στον κήπο τού Παρισινού Ξενοδοχείου, φαντάζεται ο παρατηρητής τι θα μπορούσε να αγοράσει το Ιράν, δεδομένου ότι αυτή η χώρα πρέπει να έχει πολύ περισσότερα διαθέσιμα κεφάλαια, από πωλήσεις μεγαλυτέρων ποσοτήτων πετρελαίου, από αυτές τής Λιβύης.

Αλλά, το Ιράν δεν βγήκε για ψώνια, προσπαθεί να δημιουργήσει τοπική παραγωγή [ίσως και με βοήθεια Ρωσίας] και μάλλον αυτή η διαδικασία κόβει έσοδα τών Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών οικονομιών.