Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

η Ανηθικότητα τής Ηθικής

Fisheries Minister Jonathan Shaw has agreed that dumping thousands of tonnes of dead fish back into the sea because of EU fishing quotas is "immoral"

Οι ίδιες αυτές ανθρωπιστικές, περιβαλλοντολογικές και οικολογικές οργανώσεις, αυτές οι οποίες μάχονται για τα δικαιώματα τών ανθρώπων και προβάλουν την ανεπάρκεια τών κυβερνήσεων, αυτές που από τη θέση τής Μη Κυβερνητικής, ουσιαστικά θέλουν να γίνουν μέρος μιας Παγκόσμιας Διακυβερνήσεως, αυτές οι Οργανώσεις στην ουσία δεν κάνουν καλό σε κανέναν.

Αρχίζουν από μια θέση ισχύος, δηλαδή ότι γνωρίζουν περισσότερα από πολλούς άλλους και έχουν την ικανότητα να επιβάλουν την κυριαρχία των με τον τρόπο τους, πάνω σ΄όλους τους υποδιαιστέρους των. Παρουσιάζονται ως φιλάνθρωποι κι σώζουν ζωές παιδιών και ταυτοχρόνως ρυθμίζουν τις Αγορές χύνοντας το γάλα στους υπονόμους, πετώντας τα ψάρια πίσω στη θάλασσα και θάβοντας τα φρούτα σε χωματερές.

Αυτοί οι ίδιοι, με την ίδια λογική, θέλουν το νερό τού Αχελώου στη θάλασσα, τα ψαροκάικα σπασμένα και αχρηστευμένα, τον λιγνίτη στην αχρηστία.

Και αναρωτιέται ο σκεπτόμενος άνθρωπος μήπως η Ηθική που νόμισε ότι έμαθε, μήπως ήταν λάθος, ή μήπως δεν κατάλαβε καλά ποια ήταν η Ηθική;

Πώς να εξηγήσει τώρα την ηθική συμβολή τού Μπέκι στους Αφρικανούς και την προτίμηση αυτών στη διαφθορά;

Ύστερα από τόσα χρόνια ηθικής Ιεραποστολής στην Αφρική, οι Αφρικανοί σήμερα είναι σε καλύτερη κατάσταση από την κατάσταση στη οποία βρέθηκαν επί χιλιετίες πριν;

Έντιμη ιεραποστολή θα ήταν να εξηγήσουν οι αναζητούντες την περιπέτεια αργόσχολοι, στους λαούς τής οικουμένης, ότι ο Πλανήτης δεν αντέχει απεριόριστο αριθμό κατοίκων, διότι απλώς ο πλανήτης δεν είναι απεριόριστος.

Αυτή την Αλήθεια, κανένας δεν θέλει να την πει, απεναντίας μάχονται όλοι για το ακριβώς αντίθετο.

1 σχόλιο:

Κλεάνθης Αλ. Μακαρώνης είπε...

Αφού η Ηθική έχει Ανηθικότητα, τότε και η Ανηθικότητα θα πρέπει να διαθέτει κάποια Ηθική.

Το πρόβλημα όμως εδώ είναι να αποφασίσουμε τι είδους ηθική είναι αυτή που δεν επιτρέπει στους πεινασμένους να φαν αυτά που περισσεύουν, αλλά προτιμά να τα πετά στα σκουπίδια.

Έξω από τα σούπερμαρκετ, πολλοί ψάχνουν σκουπιδοδεξαμενές. Οι υπάλληλοι όμως εντέλλονται να μην αφήνουν τα χαλασμένα φρούτα, τρόφιμα, κλπ εκτεθειμένα. Ο λόγος είναι διότι πολλοί πελάτες τα παίρνουν αυτά τα σκουπίδια και οι πωλήσεις πέφτουν.