Δεν αντιλαμβάνομαι πού βρίσκεται η κυριαρχία τών Ιπποτών τής Ρόδου, η Οργάνωση δεν διαθέτει εκπροσώπηση στην Ελλάδα, διαθέτει όμως τόσο στο Κόσοβο, την επαρχία τής Σερβίας, γνωστό ως Κοσσυφοπέδιο, όσο και στην πΓΔΜ την οποία ονομάζει Μακεδονία.
Οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί, εκείνη την Μεγάλη Εβδομάδα τού 1999 στο Κοσσυφοπέδιο, στο Βελιγράδι, στο Νόβισαντ και σ΄ολόκληρη την Σλαβική περιοχή, με τις ευχές τού προέδρου Κλίντον και τής Μανταλένας, δεν ήταν χωρίς σκοπό. Ήθελαν να αποσπάσουν Σλαβικά εδάφη και να εγκαταστήσουν Βάση εξυπηρετήσεως Σκοτεινών Σχεδίων. Σαφώς μέσα σ' αυτά τα σχέδια, δεν βρισκόταν καμιά πρόθεση να ενθαρρυνθούν φιλίες και συνεργασίες Ρωσίας και Ελλάδος.
Τώρα βλέπουμε ότι στο ίδιο Συνδικάτο με την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, βρίσκεται και ο ΟΗΕ και το Βατικανό και οι Ιππότες, ίσως και τα υπόλοιπα Πόλεις-Κράτη όπως Μονακό, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Σαν Μαρίνο κ.α. Πριγκιπάτα, Δουκάτα, Σουλτανάτα και Τάγματα.
Οι Βρετανοί [Εοκικοί και Νατοϊκοί] δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα για Ελληνική Μακεδονία και αυτό μας κάνει να θυμηθούμε ξανά τον Πόλεμο τής Κριμαίας, τον Μπέντζαμιν [Disraeli], την Φλώρενς και τον άλλον Μπέντζαμιν [Jowett].
--------------------
Κηδεύτηκε ο σμηναγός Αθανάσιος Μπατσαράς
Ο επίλογος του δράματος της πτώσης του «F-16» γράφτηκε χτες στην Κατερίνη όπου και κηδεύτηκε ο σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αθ. Μπατσαράς. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα ο θάνατός του προήλθε από πνιγμό.
1 σχόλιο:
Προσκόμματα σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ υπέρ των Σκοπίων
Διαρκείας ο βρετανικός ανθελληνισμός
Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2007 07:00
http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1449142
Βρυξέλλες,
ΕΜΠΟΔΙΑ στις προσπάθειες της κυβέρνησης να πιεσθούν τα Σκόπια από την Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου να επιδείξουν εποικοδομητική στάση στο θέμα της ονομασίας, προβάλλει η βρετανική κυβέρνηση, ενώ αρνητική είναι η στάση της για το ίδιο θέμα και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Σύμδωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων (Πρέσβεις κρατών μελών) που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στις Βρυξέλλες, ο Βρετανός Πρέσβης διατύπωσε επιφύλαξη σε σχετική πρόταση της Αθήνας.
Με την πρόταση που κατέθεσε ο Ελληνας Μόνιμος Αντιπρόσωπος, Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης σε συνεννόηση με την πορτογαλική προεδρία, που δεν είχε καμία αντίρρηση, ζητούσε στα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γενικών Υποθέσεων (υπουργοί Εξωτερικών) τη Δευτέρα, να υπάρχει ειδική παράγραφος καλώντας τα Σκόπια να επιδείξουν εποικοδομητική στάση στην αναζήτηση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για την ονομασία στο πλαίσιο του ΟΗΕ.
Μάλιστα αυτό που ζήτησε η ελληνική πλευρά δεν ήταν τίποτα περισσότερο, από την κοινή θέση των «27» στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-ΠΓΔΜ, τον περασμένο Ιούλιο.
Ομως, φαίνεται ότι αυτό δεν άρεσε στο Βρετανό Μόνιμο Αντιπρόσωπο, ο οποίος διατύπωσε επιφύλαξη στο σχέδιο των συμπερασμάτων. Ο λόγος που επικαλέστηκε προκειμένου να «μπλοκάρει» τα συμπεράσματα, ήταν ότι ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, κ. Μάθιους Νίμιτς συνεχίζει την πρωτοβουλία, ενώ ισχυρίστηκε ότι υπάρχει και πρόοδος και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος να ζητηθεί από τα Σκόπια να επιδείξουν εποικοδομητική στάση.
Ο ισχυρισμός αυτός προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κ. Κασκαρέλη, ενώ η προεδρία αποφάσισε να επαναφέρει το θέμα για συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση των Μονίμων Αντιπροσώπων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ίδια τακτική στο θέμα των Σκοπίων ακολουθούν οι Βρετανοί και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όπου τον τελευταίο καιρό δημιουργούν προβλήματα κάθε φορά που η χώρα μας θέτει το θέμα της ονομασίας.
Δημοσίευση σχολίου