Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Χάθηκε το Εκατομμύριο, έγινε 407.407

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι αρχές τού 2004, τον είχαν επιβεβαιώσει στην προεδρία τού Κινήματος, αυτού [τού κινήματος] που δεν γνωρίζω εάν έχει γίνει, με τον καιρό κόμμα.

Χθες, στο 25% τών ψηφισάντων, αυτοί που επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη των στο πρόσωπό του, ήταν μόλις 83.000 άνθρωποι.


Από τα περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπων που συνήθως προτιμούν το Κίνημα στις Εθνικές Εκλογές, το ποσοστό τού προέδρου δεν μοιάζει αξιόλογο καθώς ανάμεσα στους ψηφίσαντες αυτόν ασφαλώς συγκαταλέγονται και άγνωστος αριθμός [πλήθος] ανθρώπων χωρίς δικαιώματα εθνικού ψήφου, όπως ανήλικοι, αλλοδαποί, κράχτες με πολλαπλούς ψήφους κτλ.

Αυτό όμως που μπορεί να γίνει ανησυχητικό είναι ο εμφανιζόμενος Μεγάλος Διχασμός μεταξύ Βορείων και Νοτίων. Μεταξύ Μακεδόνων και Καλαμαράδων, Αχαιών κτλ. σε μια κρίσιμη στιγμή για το Μακεδονικό και Σκοπιανό Ζήτημα.

Ποιος όμως είναι αυτός που δεν θα αφήσει τον Αχελώο να ποτίζει μόνο τα νησάκια με τα αγκάθια; Ο άνθρωπος από την Αιτωλοακαρνανία, θερμός οπαδός τής μή αξιοποιήσεως τών υδάτων τού Αχελώου και ο άλλος άνθρωπος τού Πειραιά, αυτός που δεν γνώριζε το momentun από το moment όταν έκανε προπαγάνδα κατ' εντολή και υπόδειξη για τον Αττίλα και τον Ανάν, μάλλον θα πρέπει να επιβεβαιωθούν ως born losers.

Φοβάμαι ότι αυτή η Πράσινη Οικονομία μαζί με τον Πράσινο Πατριάρχη και τα πράσινα χαρτιά [greenbacks] δεν εξυπηρετούν καμιά μας Εθνική Ανεξαρτησία, ούτε την αυτονομία τού Άθωνος και τής Αθωνικής Πολιτείας!

Ίσως ήρθε η ώρα να δούμε και να έχουμε μια Δημοκρατία χωρίς κόμματα, αρχηγούς και υποτακτικούς, αλλά μια Δημοκρατική Διακυβέρνηση με ανεξάρτητους και ακέραιους αντιπροσώπους τών περιοχών και λαών τής χώρας. Ίσως ήρθε η ώρα, η Δημοκρατία τού Κλεισθένη και τού Εφιάλτη να μπει στο Αρχείο. Οι οικογένειες τών Αλκμεωνιδών, Αχαιμενιδών, Νηλειδών, Ηρακλειδών και Αιακιδών, τώρα πια μόνο στην Ιστορία και Μυθολογία βρίσκονται. Κάποια μέλη από αυτές έγιναν Έλληνες μετά τα Τρωϊκά και ίσως κάποια άλλα μέλη να βρίσκονται σε οικογένειες Νεοελλήνων και άλλων λαών. Οι Συμμαχικές και Συμμετοχικές Συμφωνίες οφείλουν να βασίζονται σε μεταβλητές αξίες, όπως αυτές προκύπτουν από τις ανάγκες και όχι σε δεδομένα και σταθερά, τα οποία σ΄ έναν συνεχώς μεταβαλόμενο κόσμο, σαφώς και δεν προσφέρονται.
Για μας, η σημερινή μέρα δεν είναι η τελευταία μέρα μιας εσωκομματικής διαδικασίας. Είναι η πρώτη μέρα, μιας νέας συμφωνίας για μια νέα αρχή, για μια νέα νικηφόρα πορεία, με περισσότερο φως, με μεγαλύτερη διαφάνεια, με νέα συλλογικότητα. Μακριά από μηχανισμούς και σκοτεινά παιχνίδια.
Τώρα πώς άκουσα για περισσό φως και άρχισα να ψάχνω τα λογοτεχνικά λεξικά, μάλλον κακώς άκουσα. Υποπτεύομαι όμως ότι ο αναγνώστης τού κειμένου [ΓΑΠ] το παράκανε με τον άκρατο Δημοτικισμό του. Ίσως όμως στην εποχή του στο Κολλέγιο Αθηνών, να άκουσε και κάποιες εκφράσεις που τώρα επανέρχονται ως αναλαμπές.
περίσσιος: [μσν. περίσσιος - αρχ. περισσός] -ια, -ιο επίθ. άφθονος: περίσσιος πλούτος | παραπανίσιος | περιττός, άχρηστος

περισσός: [αρχ. περισσüς - περί] -ή, -ό επίθ. (Κ -ή, -όν) που ξεπερνά το κανονικό μέτρο, άφθονος, περίσσιος: φόβος με συνέχει περισσός (Τ. Παπατσώνης) | φρ. ως εκ περισσού, χωρίς να χρειάζεται, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ανάγκη

Στον Περισσό πάντως, οι σύντροφοι δεν φάνηκε να ενθουσιάζονται. Αυτοί οι σύντροφοι, ψάχνουν από το 1990 να βρουν αυτό που στο Κίνημα δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί ότι έχασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: