Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

η Ανηθικότητα τής Ηθικής

Fisheries Minister Jonathan Shaw has agreed that dumping thousands of tonnes of dead fish back into the sea because of EU fishing quotas is "immoral"

Οι ίδιες αυτές ανθρωπιστικές, περιβαλλοντολογικές και οικολογικές οργανώσεις, αυτές οι οποίες μάχονται για τα δικαιώματα τών ανθρώπων και προβάλουν την ανεπάρκεια τών κυβερνήσεων, αυτές που από τη θέση τής Μη Κυβερνητικής, ουσιαστικά θέλουν να γίνουν μέρος μιας Παγκόσμιας Διακυβερνήσεως, αυτές οι Οργανώσεις στην ουσία δεν κάνουν καλό σε κανέναν.

Αρχίζουν από μια θέση ισχύος, δηλαδή ότι γνωρίζουν περισσότερα από πολλούς άλλους και έχουν την ικανότητα να επιβάλουν την κυριαρχία των με τον τρόπο τους, πάνω σ΄όλους τους υποδιαιστέρους των. Παρουσιάζονται ως φιλάνθρωποι κι σώζουν ζωές παιδιών και ταυτοχρόνως ρυθμίζουν τις Αγορές χύνοντας το γάλα στους υπονόμους, πετώντας τα ψάρια πίσω στη θάλασσα και θάβοντας τα φρούτα σε χωματερές.

Αυτοί οι ίδιοι, με την ίδια λογική, θέλουν το νερό τού Αχελώου στη θάλασσα, τα ψαροκάικα σπασμένα και αχρηστευμένα, τον λιγνίτη στην αχρηστία.

Και αναρωτιέται ο σκεπτόμενος άνθρωπος μήπως η Ηθική που νόμισε ότι έμαθε, μήπως ήταν λάθος, ή μήπως δεν κατάλαβε καλά ποια ήταν η Ηθική;

Πώς να εξηγήσει τώρα την ηθική συμβολή τού Μπέκι στους Αφρικανούς και την προτίμηση αυτών στη διαφθορά;

Ύστερα από τόσα χρόνια ηθικής Ιεραποστολής στην Αφρική, οι Αφρικανοί σήμερα είναι σε καλύτερη κατάσταση από την κατάσταση στη οποία βρέθηκαν επί χιλιετίες πριν;

Έντιμη ιεραποστολή θα ήταν να εξηγήσουν οι αναζητούντες την περιπέτεια αργόσχολοι, στους λαούς τής οικουμένης, ότι ο Πλανήτης δεν αντέχει απεριόριστο αριθμό κατοίκων, διότι απλώς ο πλανήτης δεν είναι απεριόριστος.

Αυτή την Αλήθεια, κανένας δεν θέλει να την πει, απεναντίας μάχονται όλοι για το ακριβώς αντίθετο.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Ποια ΜΚΟ δημιουργεί ηγέτες;

Περιμένουμε να μάθουμε ποια είναι αυτή η φιλανθρωπική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δημιουργεί ηγέτες και ποια είναι αυτή η Οργάνωση που πληρώνει μηνιαίο μισθό 15.000 Ευρώ όταν αυτό το ποσό είναι διπλάσιο από ετήσιο εισόδημα πολλών;

Και υπέρ διπλάσιο από την πρόωρη σύνταξη τών ψαράδων που καταστρέφουν τα σκάφη τους, ακολουθώντας κυβερνητικές και κοινοτικές προτροπές.

Δημήτρης ΚαπράνοςΠροσπαθώ να καταλάβω, πώς πρόεδρος Ασφαλιστικού Ταμείου, έγινε και παράλληλος πρόεδρος στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά τού Πειραιά και πώς αυτός και άλλοι τακτοποιούσαν τα τούβλα Ελβετίας με τα κλεμμένα Ευρώ.

Ποιος μηχανισμός κάνει προέδρους Νοσοκομείων ανθρώπους που εργάζονται και αλλού;

Πόσοι ακόμα μοιράσθηκαν τα Ελβετικά Τούβλα;

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Δημοσιονομικό Κόστος Γηράνσεως Πληθυσμών

Στα τυφλά οι αλλαγές λέει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ποιος είναι το Αφεντικό αυτού τού Ταμείου και τί είδους εξουσίες έχει αυτό το Ταμείο πάνω στις ζωές τών Ελλήνων;

Αυτό το Ταμείο φαίνεται ότι είναι ο Ενυπόθηκος Δανειστής και καμιά Εθνική Ανεξαρτησία δεν υπάρχει πάνω σε υποθηκευμένα περιουσιακά στοιχεία. Τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, αυτά τών εισηγμένων Ελληνικών εταιρειών στο Χ.Α.Α. ανήκουν και αυτά κατά το μεγαλύτερό τους ποσοστό σε Ξένους Θεσμικούς Επενδυτές.

Οι υπόλοιποι έχουν λαμπρές επιχειρηματικές ευκαιρίες να αναπτύξουν Μοντέρνες [Πιστοποιημένες] Επιχειρήσεις Φροντίδας Ηλικιωμένων Ανθρώπων και με καλή δικτύωση σ' ολόκληρη την Βόρεια Ευρώπη, η επιτυχία αυτών τών Επενδύσεων, μπορεί να προεξοφληθεί.

Και βεβαίως, άκρως δυναμική θα πρέπει να είναι και η Αγορά για υπηρεσίες ιδιωτικής ασφαλίσεως τών εργαζομένων, για να μπορούν αυτοί οι εργαζόμενοι, όταν αφυπηρετήσουν να εξασφαλίζουν μια θέση στις ποιοτικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Οι υπόλοιποι καλά θα κάνουν να επιστρέψουν στις γνωστές μεθόδους περιθάλψεως, εντός οικογενείας, εάν δεν θέλουν να αφανισθούν από προσώπου γης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ξεκάθαρα δήλωσε ότι η φροντίδα τών παιδιών δεν πρέπει να ανατεθεί στο κράτος αλλά σε ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα:

The bill would have expanded the State Children's Health Insurance Program by nearly $35 billion over five years, the same as the measure Bush vetoed October 3.

The president had proposed adding $5 billion to the program and said the version he vetoed would have encouraged families to leave the private insurance market for the federally funded, state-run program.


Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Διεθνές Εμπόριο Συνέχεια

Διεθνές Εμπόριο Αγαθών και άλλων

10 δισ. ευρώ φέρνει στο Παρίσι ο Καντάφι
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 07:00
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1450693

ΛΕΖΑΝΤΑ: Τον Μουαμάρ Καντάφι υποδέχθηκε με όλες τις τιμές ο πρόεδρος Σαρκοζί.
Τον Μουαμάρ Καντάφι υποδέχθηκε με όλες τις τιμές ο πρόεδρος Σαρκοζί.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν οι αγορές, στον στρατιωτικό και τον πολιτικό τομέα, του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος έφθασε χθες για πενθήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γιου του, Σαΐφ Καντάφι, στην εφημερίδα «Φιγκαρό», ο Μουαμάρ Καντάφι σκοπεύει να επιστρέψει στη χώρα του με τελευταίας τεχνολογίας μαχητικά αεροπλάνα, ελικόπτερα, πυραύλους αλλά και έναν πυρηνικό αντιδραστήρα.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης διαμονής του ο Λίβυος ηγέτης πρόκειται να συναντήσει διάφορες προσωπικότητες, στην πολυτελή βεδουϊνική σκηνή του που έχει στηθεί στον κήπο του Μεγάρου Μarigny.

Τον Μουαμάρ Καντάφι υποδέχθηκε με όλες τις τιμές ο πρόεδρος Σαρκοζί στο προεδρικό μέγαρο, όπου χθες το βράδυ παρέθεσε προς τιμή του επίσημο δείπνο. Ο Λίβυος ηγέτης θα δει εκ νέου τον Γάλλο πρόεδρο αύριο, ενώ πρόκειται να γίνει δεκτός στο κοινοβούλιο, παρά τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε, πάντως, ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Λίβυο ηγέτη του ζήτησε «να υπάρξει πρόοδος στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Η Γαλλία δέχεται σήμερα τον ηγέτη ενός κράτους που αποκήρυξε οριστικά την κατοχή πυρηνικών όπλων, που αποφάσισε να τα θέσει υπό τον έλεγχο διεθνών οργανισμών, που επέλεξε να καταγγείλει οριστικά την τρομοκρατία και που επέλεξε επίσης να αποζημιώσει τα θύματά της», τόνισε ο Σαρκοζί.

==============

The deals include Libya's purchase of 21 Airbus aircraft and a nuclear co-operation accord.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/7135788.stm

==============

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις φιλότιμες προσπάθειες τού προκατόχου του για τη δυστυχία τών Αφρικανών, ο Γκόρντον Μπράουν, στη Λισαβώνα, φαίνεται να έκλεισε όλες τις πόρτες [στα μούτρα τών Αφρικανών] που τόσο επίμονα είχε προσπαθήσει να ανοίξει ο Τώνυ. Τώρα ποιος από τους δυο είναι περισσότερο έντιμος, ή λιγότερο διπλωματικός, θα φανεί στο μέλλον. Ο Ίαν Σμιθ πέθανε, ο Μουγκάμπε δεν μπορεί να είναι αθάνατος...


Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Ο Λίνος, η Λίνα, ο Κώστας και η Θεοδώρα

Την Λίνα τής μουσικής την λεν' Ευαγγελία Νικολακοπούλου.

Την Καλλιόπη τού Μαγγίνα την λεν΄Λίνα.

Η Θεοδώρα και ο Κώστας δεν έχουν ακόμα εκφράσει συμπαράταξη με την Κύπρο όσον αφορά την ανεξαρτησία τού Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία. Αντιθέτως θεωρούνται ότι έχουν συμπαραταχθεί με τούς υπόλοιπους Ευρωπαίους και την Αμερική, για απόσχιση τής Σερβικής επαρχίας. Δεν έφθασε ο διαμελισμός τής Γιουγκοσλαβίας. Το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος - Κύπρου, δεν το τιμούν, προτιμούν Τουρκικές συνεργασίες εις βάρος τής Κύπρου; Απίστευτο. Πώς τολμούν και δεν αισχύνονται;

=============

Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΑ «BATTLE GROUPS» ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ

Αδελφικό μαχαίρωμα από την Αθήνα κατά της Κύπρου

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είπε «όχι» σε συμφωνία στον τομέα έρευνας και διάσωσης

Το Παρόν τής Κυριακής 9 Δεκ. 2007

=============

Πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη διαχώρισε έμμεσα τη θέση των Αθηνών από αυτήν της Λευκωσίας. Ερωτηθείσα αν η Αθήνα συμπλέει με τη θέση της Λευκωσίας, η οποία σύμφωνα με την Κυπρία υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή «δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω» από τις θέσεις της και να αποδεχθεί την ανερξαρτησία του Κοσόβου χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι μια γειτνιάζουσα χώρα. Εχει σύνορα στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα συμφέροντα. Θα μελετήσει και θα αποφασίσει»...

Τον Άνθιμο, οι πολιτικοί δεν τον επιτρέπουν να εκφράζεται, διεκδικούν το αποκλειστικό δικαίωμα να διαχειρίζονται το μέλλον τής Ελλάδος και τού Ελληνισμού.

Μάς απειλούν με την αδυναμία τού Βελγίου να εκλέξει κυβέρνηση, χωρίς να σημειώνουν ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε καμιά ξενόφωνη μερίδα αντίστοιχη τών Γαλλοφώνων και Φλαμανδοφώνων τού Βελγίου. Εάν το Βέλγιο δεν μπορέσει να υπογράψει την Συνθήκη τής Λισαβώνας, αυτή που αντικαθιστά το Σύνταγμα τής Ε.Ε., τότε για άλλη μια φορά η Ε.Ε. θα παραμείνει απλώς μια Λέσχη Παντοπωλών και Τραπεζιτών.

Φοβάμαι ότι η Ιστορία δεν θα έχει καλά λόγια να καταγράψει για την παντελή έλλειψη άξιων αρχηγών και άξιων πολιτών να υπερασπισθούν την τιμή τους και το μέλλον τών παιδιών τους. Δεν μπορώ να πω ότι αντιλαμβάνομαι την έντονη επιμονή τής Σουηδίας για ένταξη τής Τουρκίας στην Ε.Ε.

Το λεξικό θεωρεί τον Λίνο τής Αρμονίας [τού ρυθμού και τής Μελωδίας] άλλον από τον υιό τού Απόλλωνα. Την Καλλιόπη όμως σαφώς την αναγνωρίζει ως μητέρα τού Λίνου, τού Ορφέα και θυγατέρα τού Δία και τής Μνημοσύνης.

Τώρα πώς η Καλλιόπη μπορεί να είναι και Λίνα, είναι κάτι που δεν το αντιλαμβάνομαι, αλλά πολύ περισσότερο δεν αντιλαμβάνομαι πώς μια Θεοδώρα μπορεί να μην κομίζει δώρα Θεού στους ανθρώπους της.

Ας περιμένουμε λίγο και θα δείξει.

Τώρα που τα σαμάρια δεν έχουν αξιόλογη ζήτηση και οι σαμαράδες σπανίζουν, ας βρεθεί ένας καλός Σαμαρείτης να προσφέρει καλές υπηρεσίες.

Η Σόνια στην Ινδία αγωνίζεται να προστατεύσει τους Μουσουλμάνους από τους Ινδουιστές, όπως έκανε και η Μαργαρίτα Θάτσερ για τους Μουσουλμάνους τών Βαλκανίων, θέλοντας να τους πουλήσει όπλα και να διαμελίσει τούς Σλάβους.

Τελικά ο Μαχάτμα δεν κατάφερε ακόμα να κάνει τους Ινδούς κυρίαρχους στην Ινδία και την Ινδία για τους Ινδούς. Δεν έχω ακόμα καταλάβει τι ακριβώς γίνεται στην πρώην Βιρμανία, εάν οι Μοναχοί εκεί είναι ανεξάρτητοι ή έχουν υποκινητές, οι δικοί μας Εσφιγμενίτες πάντως αντιμετωπίζουν πολλές δυνάμεις σε μια άνιση αναμέτρηση.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Βρετανικές Βάσεις Κύπρου

Arab-African BusinessΚαλές πωλήσεις έκανε ο Γάλλος στον Άραβα. Τα οικονομικά αδιέξοδα τής Γηραιάς Ηπείρου με τους αλματωδώς αυξανόμενους συνταξιούχους, βρίσκουν εισροή χρημάτων από τα έσοδα τών κρατών τής Αφρικής που είτε εξάγουν πετρέλαιο, είτε ότι άλλο έχουν.

Έχω ακούσει τον Καζαντζίδη να τραγουδάει το 'η Κύπρος είναι Ελληνική' και έχω ακούσει και δει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στα γεράματά του να κλαίει και να λέγει ότι η Μακεδονία είναι μία και αυτή είναι Ελληνική.

Άκουσα τον Δημήτρη Χριστόφια να λέγει ότι οι Βάσεις τών Βρετανών στη Κύπρο θα πρέπει να φύγουν και οι Κύπριοι, όλοι μαζί να ζήσουν αρμονικά και ειρηνικά.

Μ΄αφορμή την ταινία για τον Ελ Γκρέκο, διατυπώθηκαν απόψεις περί Βενετοκρατίας, Τουρκοκρατίας, Βαβαροκρατίας και Αποικιοκρατίας διαφόρων Σταυροφόρων και άλλων Ευρωπαίων συνήθως Εμπόρων.

Ξαφνικά, η μεγάλη ανησυχία τού Τώνυ Μπλαιρ για τους πάμφτωχους τής Αφρικής, μεταφράσθηκε σε επιτακτικό άνοιγμα τών πρώην Αποικιακών Αγορών τής Αφρικής σε Ευρωπαϊκές Συναλλαγές με στόχο τον περιορισμό Κινεζικών Επενδύσεων στην Αφρική. Μάλλον για περαιτέρω ξεζούμισμα τών Αφρικανών μοιάζει το έντονο ενδιαφέρον τών πρώην Αποικιοκρατών, οι οποίοι δεν ξεπέρασαν ακόμα αυτή τη νοοτροπία Αφέντη και Υπηρέτη, παρόλο την προσπάθεια στη Λισαβώνα [8 Δεκ. 2007] να ονομάσουν όλους τους συμμετέχοντες ως ίσους: The hosts dubbed the meeting a "summit of equals"

Το Ευρωπαϊκό Προϊόν για την Αφρική τώρα είναι η εξαγωγή από την Ευρώπη και η εισαγωγή στις χώρες τής Αφρικής, η Δημοκρατία, όπως παλαιότερα με την Βίβλο, οι ιεραπόστολοι έμαθαν τους Αφρικανούς να προσεύχονται με μάτια κλειστά.

Όταν τ' άνοιξαν, είχαν αυτοί τη Βίβλο τών Ευρωπαίων στο χέρι και οι Ευρωπαίοι την Γη τών Αφρικανών! Τώρα εμπορεύονται την Δημοκρατία και ενίοτε την ανταλλάσσουν με Αφρικανικά αγαθά, υπηρεσίες, εξυπηρετήσεις, αλλά και με παιδάκια ορφανά, τα οποία μπορεί και να ήταν αρπαγμένα από το Τσαντ και όχι από το Νταρφούρ. Ποιος γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται στο Νταρφούρ; Πρόκειται για πρόβλημα Αφρικανών ή μήπως για αλλωνών;

Όμως, η Αποικιοκρατική Πολιτική τών Ευγενών δεν αφορά μόνο την Αφρική. Οι ίδιοι αυτοί καλοί άνθρωποι, τής Ανεπτυγμένης και Δημοκρατικής Δύσεως, θέλουν με το ζόρι να την εφαρμόσουν και στο Κοσσυφοπέδιο. Στη συνέχεια, δημοκρατικά και ειρηνικά θα θελήσουν να εμποδίσουν κάθε πιθανή συνεργασία Ρωσίας και Ελλάδος, ακολουθώντας το Δόγμα Ντισραέλι και Κριμαϊκού Πολέμου.

Τώρα πώς μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα κράτος μέλος νομιμοποιείται να διατηρεί αποικιοκρατικές βάσεις μέσα σ΄ ένα άλλο κράτος μέλος, είναι ένα Ζήτημα το οποίο μαζί με το Κοσσυφοπέδιο και τις εκεί Βάσεις τών Αμερικανών ή Νατοϊκών, προκαλεί ερωτήματα όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ανεξαρτησία και κυρίως το μέλλον τής Ενώσεως.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Διεθνές Εμπόριο Αγαθών και άλλων

Ένας καλός και σχετικά μεγάλης χωρητικότητας [για την εποχή] σκληρός [Seagate] δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή ή εγκεφάλου, στις αρχές τής δεκαετίας τού 1990, ήταν κατασκευασμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες τής Αμερικής και σαφώς δεν ήταν ένα ακόμα εξάρτημα στα ράφια τών καταστημάτων.

Μερικές δεκαετίες πριν, τα Αμερικανικά αυτοκίνητα, από το Ντητρόϊτ, ήταν σε πρώτη προτίμηση και κυκλοφορία, σ' όλον τον κόσμο.

Μέχρι πρόσφατα, αγοράζαμε για τα Χριστούγεννα, γαλοπούλες Αμερικής, με αυτόματο εκτινασσώμενο [pop up] θερμόμετρο για τον φούρνο, τυλιγμένες σε καλή συσκευασία με σήμα τα γνωστά χρώματα τής Αμερικανικής σημαίας και ίσως και κάποιον Uncle Sam, αυτόν τον τύπο με το υψηλό καπέλο και ριγέ [stripes] ενδυμασία παραπλήσια τών επίσημων νεκροθαφτών και άλλων ενδιάμεσων εργολάβων και χρηματιστών. Τώρα αυτές οι [Αμερικάνικες] γαλοπούλες τών Χριστουγέννων, έρχονται από Βραζιλία. Στις Η.Π.Α. οι εταιρείες φαρμάκων, σπόρων και λιπασμάτων, εμπορεύονται εμβόλια κατά τής γρίπης τών πτηνών

Από την Καλιφόρνια βλέπαμε να έρχονται φακές, μήλα, καρύδια και πολλά άλλα τρόφιμα.

Όλοι που μεγαλώσαμε στο τέλος τής δεκαετίας τού 1950 και αρχές αυτής τού 1960, θυμόμαστε το Αμερικανικό γάλα σε σκόνη, το τυρί μέσα στις στρογγυλές τενεκεδένιες κονσέρβες και τα φορεμένα ρούχα που μοίραζε η Ούντρα στις Εκκλησίες για τους φτωχούς και άλλους ενορίτες και κάποιους να κουρεύονται στο ΙΚΑ.

Τότε μάς έλεγαν ότι στην Αμερική, ήταν συμφερότερο για τις γυναίκες να αγοράζουν καινούργιες νάιλον κάλτσες παρά να τις πλένουν και να τις μαντάρουν. Το ίδιο και για πολλά άλλα ενδύματα, όπως πουκάμισα και μπλουζάκια ή πάνες βρεφών.

Λίγο μετά, οι ίδιοι οι Αμερικάνοι είχαν δυσκολία να βρουν ντόπια αμερικανικά προϊόντα.

Ο φορητός υπολογιστής πού τώρα γράφω αποτελείται από δύο μέρη, τον IBM ThinkPad 570 [2644 2AG] και την πρόσθετη βάση για επέκταση. Ο λεπτός υπολογιστής έχει κατασκευασθεί στο εργοστάσιο τής IBM στο Greenock τής Σκωτίας, η βάση στη Κίνα.

Μέσα στα τελευταία πολύ λίγα χρόνια, λιγότερα από δέκα, εργοστάσια έκλεισαν, άλλα μετακόμισαν, άλλα μεταβιβάσθηκαν. Οι δίσκοι πολλαπλασίασαν θεαματικά τις χωρητικότητές των και σχεδόν μηδένισαν το κόστος τους. Κανένας φορητός δεν κατασκευάζεται πλέον εκεί που κατασκευάσθηκε ο δικός μου και μάλλον όλοι οι νέοι φορητοί υπολογιστές έρχονται από την Κίνα.

Τα δέρματα στη Λέσβο, είχαν κλείσει νωρίτερα, τώρα το Εργοστάσιο Σουρλάγκα κάποιος επενδυτής θα το κάνει τουριστική μονάδα, αφού κάποιο πολιτιστικό Ίδρυμα κάποιας ιδιωτικής Τράπεζας έκανε σχεδόν όλα τα ελαιοτριβεία Μουσεία με εισιτήριο εισόδου.

Ο Κοσκωτάς δεν πρόλαβε ή δεν πρόφθασε ή δεν πρόκα(μ)νε να αγοράσει το Αιγαίο Πέλαγος και την Ακρόπολη με τον Παρθενώνα, κάποιοι άλλοι Επενδυτές ίσως τώρα τα καταφέρουν.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα, εισάγουμε σχεδόν τα πάντα, όπως το ίδιο φαίνεται να γίνεται και στην Αμερική, μόνο που αυτοί έχουν ακόμα κάποια προϊόντα που μπορούν και εξάγουν, όπως το δολάριο, το ΝΑΤΟ, την Microsoft, τις Morgan, αεροπλάνα, ελικόπτερα, όπλα, συστήματα ασφαλείας, δορυφορικές υπηρεσίες κ.α.

Εμείς τι θα εξάγουμε; Τώρα και τις νύφες που άλλοτε στέλναμε σ' Αμερική, Καναδά, Αφρική και Αυστραλία, τις εισάγουμε από τα πρώην Σοσιαλιστικά Κράτη τής Ευρασίας.

Άλλοτε, αυτοί που είχαν ανάγκη από κάποιο εισόδημα και διέθεταν κατοικήσιμο χώρο, εκμίσθωναν ένα δωμάτιο ή έπαιρναν έναν οικότροφο. Στην Αγγλία το έλεγαν Board and Lodging. Τώρα μοντέρνα βιομηχανία για όλους τους δεινοπαθούντες λαούς είναι η ενασχόληση με τουριστικές [υπηρετικές] ασχολίες.

Στις Ινδίες διαλύουν τα παλαιά πλοία και από τις Ινδίες, αγοράζουν οι εφοπλιστές μεταχειρισμένα εξαρτήματα μηχανών και ολόκληρες μηχανές.

Παγκοσμίως και ανεπισήμως, νέες εμπορικές δραστηριότητες διεξάγονται, δραστηριότητες οι οποίες δεν θα μπορούσαν να νομιμοποιηθούν αλλά με διάφορους μοντέρνους τρόπους, όπως υπεράκτιες εταιρείες και άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλα Ευαγή Ιδρύματα και Φιλανθρωπικά Σωματεία, πολλοί μπερδεύουν πολλούς και ένας Νέος Άνθρωπος [όπως και ο αποτυχημένος ΕΑΜικός] δημιουργείται.

Σ΄αυτό το νέο περιβάλλον, όλοι δεν μπορούν να συμμετέχουν, απλώς γιατί όλοι δεν είναι κατάλληλοι για τέτοιες υποθέσεις. Αναγκαστικά πολλοί προτιμούν το Περιθώριο παρά το Main Stream, αφού βλέπουν ότι το ρεύμα τους πνίγει, όπως αυτό το ίδιο ρεύμα έπνιξε και τον πιλότο τού F-16 στην περιοχή τής Ψαθούρας τού Αθωνικού Πελάγους.

Αυτός ο Νέος Κόσμος που ανατέλλει, ίσως είναι κατάλληλος για τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό τού πλανήτη, δεν είναι όμως καθόλου κατάλληλος για αυτούς που προτιμούν την ποιότητα παρά την ποσότητα.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας [από το Λονδίνο] δήλωσε ότι οι Βρετανοί δεν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τους Κυπρίους να ζήσουν ενωμένοι, ελληνόφωνοι και τουρκόφωνοι, μάς θέλουν διασπασμένους για να διατηρούν Βρετανικές Βάσεις στη Κύπρο, είπε. Το Σχέδιο Αννάν, μπορεί να παρουσιάσθηκε μ' αυτό το όνομα, μάλλον για σύγχυση ότι αυτό το Σχέδιο προέρχεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ενώ δεν υπήρξε ποτέ Σχέδιο τού Οργανισμού, ευτυχώς χάριν τών βέτο τής Ρωσίας και Κινεζικής συμπαραστάσεως.

Αλλά και το κύρος τού ΟΗΕ δεν μπορεί να θεωρηθεί υψηλό. Πόσο αξιοπρεπής μπορεί να είναι ένας Οργανισμός, όταν από την ίδρυσή του κιόλας ξεκίνησε με Αποφάσεις για την απώλεια τής Παλαιστίνης από τους Παλαιστινίους και μισόν αιώνα μετά με τους βομβαρδισμούς τού Κοσσυφοπεδίου και ολόκληρης τής Σερβίας, προκειμένου το Κοσσυφοπέδιο και το Μοναστήρι να γίνουν Αμερικανική Βάση Βαλκανίων;

Αυτός ο Οργανισμός τών Εθνών στο Μανχάταν τής Νέας Υόρκης, καλά θα κάνει να αυτοκαταργηθεί, μαζί με τον Οργανισμό Παγκοσμίου Εμπορίου.

Υπάρχουν πολλά άλλα πολύ πιο κατάλληλα μέρη, όπως η Λήμνος για παράδειγμα, όπου τα Έθνη μπορούν να συναντώνται και να συνεργάζονται.

Χωρίς την Αλ Κάιντα, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να δικαιολογήσει ύπαρξη. Ποιον καλύτερο συνεργάτη θα μπορούσε αυτή η Συμμαχία να έχει, από αυτούς που εξεγείρονται; Εάν αυτοί δεν έχουν λόγο να εξεγερθούν, τότε και η Συμμαχία θα πρέπει να συνταξιοδοτηθεί. Συνεπώς οι μοντέρνες επιχειρήσεις προϋποθέτουν δημιουργία κατάλληλων συνθηκών.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Ιππότες, λυκόφιλοι, ανθέλληνες

Jews and Christians in IslamΈχω την εντύπωση ότι κάποιο χαρτογραφικό σφάλμα τοποθετεί την Ψαθούρα στον εικοστόν ένατο Μεσημβρινό αντί στον εικοστό τέταρτο. Θυμόμαστε την εσφαλμένη διεύθυνση τής Κινεζικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, τότε στον βομβαρδισμό.

Δεν αντιλαμβάνομαι πού βρίσκεται η κυριαρχία τών Ιπποτών τής Ρόδου, η Οργάνωση δεν διαθέτει εκπροσώπηση στην Ελλάδα, διαθέτει όμως τόσο στο Κόσοβο, την επαρχία τής Σερβίας, γνωστό ως Κοσσυφοπέδιο, όσο και στην πΓΔΜ την οποία ονομάζει Μακεδονία.

Οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί, εκείνη την Μεγάλη Εβδομάδα τού 1999 στο Κοσσυφοπέδιο, στο Βελιγράδι, στο Νόβισαντ και σ΄ολόκληρη την Σλαβική περιοχή, με τις ευχές τού προέδρου Κλίντον και τής Μανταλένας, δεν ήταν χωρίς σκοπό. Ήθελαν να αποσπάσουν Σλαβικά εδάφη και να εγκαταστήσουν Βάση εξυπηρετήσεως Σκοτεινών Σχεδίων. Σαφώς μέσα σ' αυτά τα σχέδια, δεν βρισκόταν καμιά πρόθεση να ενθαρρυνθούν φιλίες και συνεργασίες Ρωσίας και Ελλάδος.

Τώρα βλέπουμε ότι στο ίδιο Συνδικάτο με την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, βρίσκεται και ο ΟΗΕ και το Βατικανό και οι Ιππότες, ίσως και τα υπόλοιπα Πόλεις-Κράτη όπως Μονακό, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Σαν Μαρίνο κ.α. Πριγκιπάτα, Δουκάτα, Σουλτανάτα και Τάγματα.

Οι Βρετανοί [Εοκικοί και Νατοϊκοί] δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα για Ελληνική Μακεδονία και αυτό μας κάνει να θυμηθούμε ξανά τον Πόλεμο τής Κριμαίας, τον Μπέντζαμιν [Disraeli], την Φλώρενς και τον άλλον Μπέντζαμιν [Jowett].

--------------------

Κηδεύτηκε ο σμηναγός Αθανάσιος Μπατσαράς

Ο επίλογος του δράματος της πτώσης του «F-16» γράφτηκε χτες στην Κατερίνη όπου και κηδεύτηκε ο σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αθ. Μπατσαράς. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα ο θάνατός του προήλθε από πνιγμό.

Δυστυχώς τα ΜΜΕ κάθε φορά μετέδιδαν και διαφορετικό μήνα κυήσεως στον οποίο βρίσκεται η χήρα του και μέλλουσα μητέρα τού αγέννητου παιδιού.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

Κάτω από τον Άθωνα η Τουρκική Φρεγάτα

Pharos of Psathoura, Sporades, Hellas
Διαβολική Σύμπτωση;

Και ο Άη Στράτης είναι μια γωνιά Ελληνικής Γης και η νήσος Ψαθούρα ήταν πάντα μια Ελληνική νήσος και όπως κάθε νησί έχει χωρικά ύδατα, έτσι και τα χωρικά ύδατα τής Ψαθούρας δεν μπορεί να είναι Διεθνή ύδατα. Ο φαροφύλακας στην Ψαθούρα, είτε άνθρωπος είτε μηχανή, δεν κατέγραψε την πτώση τού πολεμικού αεροπλάνου; Μήπως όμως [o HellasSat] κατέγραψε περισσότερα από όσα ήθελαν οι αρμόδιοι να δημοσιοποιήσουν;

Βραδυνή άσκηση Ελληνικών πολεμικών αεροπλάνων με Τουρκική πολεμική φρεγάτα κάτω από τον Άθωνα, με πτώση τού F16 και πνιγμένο τον αεροπόρο στα νερά τού Αιγαίου να εντοπίζεται και να περισυλλέγεται από τους Τούρκους και να παραδίδεται στο πολεμικό [Super Puma] ελικόπτερο τών Ελλήνων, κατόπιν διαπραγματεύσεως τού Έλληνος Αρχηγού [Δ. Γράψα] με τον αντίστοιχο Τούρκο [Μπουγιούκανιτ] την ημέρα επισκέψεως τού Τούρκου υπουργού τών Εξωτερικών [Μπαμπατζαν] στην Αθήνα, την ίδια ημέρα ανακοινώσεως Ελληνο-Τουρκικών Νατοϊκών στρατιωτικών συνεργασιών.

Αιτία πτώσεως: Βέρτιγκο τού πιλότου μέσα στη νύκτα.
Αιτία θανάτου: Πνιγμός

Όταν ο Πέτρος Μολυβιάτης, ως υπουργός Εξωτερικών τής Ελλάδος βρισκόταν στην Άγκυρα, η κατάσταση στο Αιγαίο δεν ήταν πάλι καλή.

Ήξερα ότι βέρτιγκο [vertigo] παθαίνει ο πιλότος όταν [μέσα στο νου του, από απότομη κίνηση τού σώματος: τα μάτια του διαβιβάσουν εσφαλμένες πληροφορίες στον εγκέφαλό του] μπερδέψει το γαλάζιο τού ουρανού με τη θάλασσα και αντί να ανεβεί στον ουρανό, νομίζει ότι η θάλασσα είναι ο ουρανός. Είχα την άποψη ότι αυτό το φαινόμενο συμβαίνει με το φως τής ημέρας και μόνο όταν το αεροπλάνο βρίσκεται σε οπτική πτήση. Τη νύχτα, οπτικές πτήσεις [visual flights] δεν γίνονται, όλες οι νυχτερινές πτήσεις γίνονται βάσει αναγνώσεως οργάνων [instrument reading] από άλλα όργανα και σε τέτοιες περιπτώσεις σε συνδυασμό με τις υπολογιστικές ικανότητες πλοηγήσεως τών μοντέρνων αεροπλάνων [πολιτικών και πολεμικών], η περίπτωση παθήσεως βέρτιγκο τού πιλότου και πτώσεως τού αεροπλάνου, πρέπει να είναι σχεδόν μηδενική. Φοβάμαι ότι όπως και με τον Τάσσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού στη Κύπρο, έχουμε πάλι ακόμα μια ανθρωποθυσία σκοπιμότητος, και μια σημαντική απώλεια ακριβού αμυντικού εξοπλισμού.

Εκτός κι αν ο Φάρος τής Ψαθούρας με κάποια ισχυρή δέσμη φωτός από την λάμπα αλογόνου του, προκάλεσε το Vertigo στον Αθανάσιο.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, σε καμιά περίπτωση αυτό το δυστύχημα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως καλός οιωνός για περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία.

Μήπως η ευθύνη Έρευνας και Διασώσεως στο Αιγαίο δεν είναι πλέον υπόθεση τών Ελλήνων;

Φοβάμαι ότι μαζί με όλα τα άλλα που πάσχουν στην Ελλάδα, ούτε η Αμυντική ικανότητα μπορεί να εξαιρεθεί. Ο σεβασμός τών Τούρκων για τον θεσμό τού Στρατού, σαφώς απουσιάζει εντελώς από την γενιά τών Νεοελλήνων υπαλλήλων.

Δεν πάσχει μόνον η παιδεία μας, πάσχει και το φρόνημα, πάσχει και ο πατριωτισμός, πάσχει και η αξιοπρέπεια, πάσχει και η περηφάνια, πάσχει και το φιλότιμο. Δεν προκύπτει ότι βρισκόμαστε σε δρόμο Εθνικής Ανεξαρτησίας, προκύπτει ότι βαδίζουμε κάποιον καταστροφικό κατήφορο, όπου ούτε οι περιουσίες ούτε τα ακριβά μηχανήματα μπορούν να μας προφυλάξουν από την υποδούλωση.

Άλλο ένα ορφανό παιδί θα γεννηθεί από την χήρα τού αεροπόρου και, αυτό το παιδί θα μάθει ότι τον πατέρα του [Αθανάσιο] τον ανέσυραν από τα νερά τού τριγώνου Άθου, Άη Στράτη, Λήμνου, [στα χωρικά ύδατα τής νήσου Ψαθούρας] Τούρκοι στρατιώτες [τρεις και μισή ώρες μετά την πτώση, πνιγμένο], την ημέρα και ώρα που ο Τούρκος υπουργός τών Εξωτερικών, στην Κομοτηνή μιλούσε για τα δικαιώματα τής Τουρκικής Μειονότητας Θράκης.

Άλλη μια σύμπτωση, όπως και τού Σινούκ στη Σιθωνία πριν τρία περίπου χρόνια;

Σαφώς οι Μουσουλμάνοι τής Θράκης, έχουν Ελληνική υπηκοότητα όπως Τουρκική υπηκοότητα έχουν όλοι οι ομογενείς μας στη Τουρκία. Ο θρησκευτικός διαχωρισμός, χωρίς τον εθνολογικό, μάλλον ήταν τουρκική απαίτηση κατά την κατάρτιση τής Συνθήκης στη Λωζάννη. Εάν θέλουμε τους Μουσουλμάνους τής Θράκης να έχουν και Ελληνική Εθνότητα, είτε αυτοί το θέλουν ή όχι, μήπως θα θέλαμε επίσης η Τουρκία να κάνει όλους τους ομογενείς μας εκεί να έχουν και Τουρκική εθνότητα, είτε αυτοί το θέλουν ή όχι;

Ύστερα από τις χθεσινές ανακοινώσεις περί Νατοϊκής Συνεργασίας Ελληνικών και Τουρκικών Στρατιωτικών Δυνάμεων, σήμερα βλέπουμε για Αμυντικές Συνεργασίες, αγορά 450 ρωσικών αρμάτων μάχης, αξίας άνω τους ενός Δισ. Ευρώ, με σκοπό την υποστήριξη τής Ρωσίας στο Κοσοβοκυπριακό Εθνικό μας Ζήτημα.

Μήπως όμως η πτώση τού F16 στον Άθωνα, ήταν ένα ακόμα συμμαχικό χαστούκι για τις φιλικές συνεργασίες Ελλάδος και Ρωσίας και τον Ναύσταθμο τού Άθωνος, αυτόν που ταλαιπώρησε και τον Ξέρξη, δυόμιση χιλιετίες πριν;

Προγραμματισμένη επίσκεψη τού Ρώσου Προέδρου εκεί [στο Άγιον Όρος], αναβλήθηκε βιαίως με την μεγάλη τραγωδία παιδιών στο σχολείο τού Μπεσλάν τής Οσετίας. Είχαμε και εμείς την δική μας τραγωδία με το αεροπλάνο τής Ήλιος Κύπρου στο Γραμματικό Αττικής.

Μια καλή Ιδέα, ίσως θα ήταν η Ελλάδα, να προσκαλέσει τον Αλέξανδρο Σολτζενίτσυν στο Μέγαρο Μουσικής, για μια κουβέντα περί Ανατολής και Δύσεως, αλλά άμεσα να φροντίσει ο Αρχηγός τού Κράτους, για την ταφή τού πιλότου και το κράτος για τη γέννα και συμβολή στο ανάθρεμμα τού αγέννητου παιδιού. Δυστυχώς αυτά τα αυτονόητα, δεν είναι δεδομένα στο Μετ' οθωμανικό Νεοελληνικό μόρφωμα με την ατομικιστική ιδιοσυγκρασία τών Κοτζαμπάσηδων και λοιπών πρακτόρων ξένων Δυνάμεων.

Αλλά δεν είναι σωστό να περιμένουμε από έναν υπέργηρο πλέον συγγραφέα να μας συγκρίνει τον Λένιν με τον Βενιζέλο και τον Τρότσκυ με τον Πλαστήρα. Μπορούμε και εμείς εδώ [από μόνοι μας] να αναθεωρήσουμε τα Ιστορικά μας γεγονότα και να αναλύσουμε και να συνθέσουμε γιατί ο Πλαστήρας και ο Στεργιάδης βρέθηκαν να διαβιούν [πολυτελώς] στην Ελβετία και Γαλλία επί δεκαετίες και γιατί ο Αλέξανδρος Παπάγος μαζί με τον Νίκο Ζαχαριάδη βρέθηκαν στα Γερμανικά Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως Αιχμαλώτων. Ποιος ήταν Πατριώτης και ποιος Προδότης; Ποιος θείος και ποιος άθεος; Ποιος με ήθος και ποιος χωρίς;

Πάντοτε να θυμόμαστε τα Ψαρά, τη Δόξα και την Ελευθερία.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Αμερικανικές Πολεμικές Εγκαταστάσεις στην Ευρώπη

Φαίνεται, όπως εμείς εδώ στην Ελλάδα, δεν είμαστε κύριοι και αφέντες τών Εθνικών μας Αμυντικών, Στρατιωτικών Δυνάμεων, παρομοίως και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωσις, δεν κουμαντάρει τα Αμυντικά της, αφού είτε η Ένωσις αποφασίσει την ένταξη τής Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια, είτε όχι, ο ΝΑΤΟϊκός στρατός, αυτός που έχει εργολαβικά αναλάβει την Αμυντική Ασφάλεια τής Ευρώπης, χωρίς δυνατότητα τής Ενώσεως να αλλάξει Αμυντικό Δόγμα, έχει ήδη στελεχωθεί από Τούρκους Συμμάχους και είτε το Κόσοβο γίνει ανεξάρτητο και μέλος τής Ενώσεως, είτε όχι, οι Εγκαταστάσεις Πολέμου ήδη βρίσκονται εκεί στο Camp Bondsteel.

Εάν η απειλή δεν έρχεται από το Ιράν, τότε από ποιον κίνδυνο θα προφυλάξουν την Ευρώπη, οι Πολεμικές Εγκαταστάσεις στο Κόσοβο, στη Τσεχία, στην Ανατολική Ευρασία;

Aleksandr SolzhenitsynΣτην Ουκρανία, η Ρωμαιοκαθολική Έδρα μαζί με τους φιλανθρώπους τής Δύσεως, μαζί και με το Φανάρι και τους Οφφικιάλους του, ίσως προσπαθήσουν μια οργανωμένη επανάληψη τών γεγονότων τής Πολωνίας τότε στα Ναυπηγεία τού Γκντανσκ με τον Λεχ Βαλέσα.

Τα πυρηνικά όπλα τής Ρωσίας μάλλον ξαναστόχευσαν την Ευρώπη και δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε τον Aleksandr Solzhenitsyn να ανησυχεί για τον Χριστιανισμό τής Ρωσίας. Ο Ρώσος συγγραφέας κατηγορεί επίσης τη Βορειοατλαντική Συμμαχία ότι υποστηρίζει τις εξεγέρσεις στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και ότι επιδιώκει τη συνεχή αύξηση της επιρροής της στην κεντρική Ασία, παραδοσιακή ζώνη επιρροής της Ρωσίας:

«Εάν η Ρωσία έφτανε μια μέρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δεν θα επρόκειτο για διεύρυνση του χριστιανικού πολιτισμού, αλλά για την πτώση του»


Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

Ελληνική Νομαρχία

Αδαμάντιος ΚοραήςΟ ανιψιός τού Μητροπολίτη Βελιγραδίου, ποια διάλεκτο ήθελε για τους Νεοέλληνες;

Εάν ζούσε σήμερα, μήπως θα συμβάδιζε με το Φανάρι;

Γιατί, εάν έγραψε την Ελληνική Νομαρχία, κράτησε ανωνυμία;

Την Κυριακή που μάς πέρασε, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο άνθρωπος από την Ηλεία, αυτός που πάντα έχει κάτι να πει για το Σκοπιανό Ζήτημα τής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή στρατιωτική [Πολεμική] δύναμη η οποία βρίσκεται στο όμορο βόρειο κρατίδιο.

Αφού οι πολιτικοί δεν θέλουν να μιλήσουν, εμείς θα μείνουμε Δογματικοί στην Νομαρχία, χωρίς να βλέπουμε και τι συμβαίνει γύρω μας; ή θα ασχοληθούμε να ανακαλύψουμε ποιος έγραψε τα Ομηρικά, ποιος τον Δηγενή Ακρίτα και ποιος τον Ερωτόκριτο; ή εάν ο Κορνάρος ήταν Έλληνας και ο Ελ Γκρέκο Ισπανός, Βενετός ή Ευρωπαίος;

Babajan-DoraΦθάσαμε να συζητάμε κάτω από ποιανών ξένων την κατοχή οι Έλληνες προόδευσαν περισσότερο ή λιγότερο.

Μετά τις Ευρωπαϊκές Χορηγίες στους Πλακιώτες κατοίκους να ανακαλύψουν τον μετα Βυζαντινό Ισλαμικό πολιτισμό και τις πολιτιστικές αναπτύξεις αυτού στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό και, αφού το ΣτΕ προφύλαξε την Πλάκα από τουριστικά κέντρα, ταβέρνες, ακόμα και γαλακτοπωλεία, [όπως την Ελλάδα από Φράγματα, νερό και ενέργεια] τώρα ήρθε η ώρα να συνδεθεί ακτοπλοϊκώς η Σμύρνη με την Θεσσαλονίκη και τα τουρκοΝΑΤΟϊκά στρατεύματα να επεκταθούν και στην Ελλάδα.

Πάντοτε υπάρχουν λύσεις για πολλά οικονομικά προβλήματα. Με ανοιχτό Ευρωπαϊκό μυαλό, ξεπερνώντας ηθικές αναστολές: βρίσκουμε ότι και η εκπόρνευση σώματος και ψυχής, μπορεί να επιφέρει επενδύσεις, εργασία, πλούτο. Τώρα που μάθαμε πώς αυτή η μαύρη οικονομία μπορεί να ενσωματωθεί και να αυξήσει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν τής χώρας, μπορούμε να διαπραγματευθούμε επισήμως πλέον και το Αιγαίο, και τη Θράκη και τη Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα και την Κύπρο και τη Κρήτη και ότι άλλο ζητείται, ακόμα και τα σπίτια μας και τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας.

Ας μην κοιτάμε πάντα τα αίσχη μας να τα φορτώνουμε σε κάποιον άλλο, ας μην ξεγελάμε τους εαυτούς μας ότι είμαστε σπουδαίοι γιατί είμαστε Έλληνες. Πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος να αποδειχθούμε ότι ούτε σπουδαίοι είμαστε, ούτε Έλληνες. Πόσο δύσκολο είναι να αποδείξει κανείς το πάθος τού πληθυσμού να γίνει υπάλληλος, δημόσιος κατά προτίμηση, για σιγουριά και εξασφάλιση, να αράξει και να κακοποιεί αυτούς που δεινοπαθούν να τον πληρώσουν κάθε μήνα;



Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Στρατευμένοι, φιλάνθρωποι, άθλιοι και δόλιοι

Ο Αμερικανός φορολογούμενος πολίτης, μάς είπε ο πρόεδρός των, με τα σκληρώς δεδουλευμένα του δολάρια, σώζει εκατομμύρια Αφρικανούς από αρρώστιες κ.α.

Η κ. Φωτεινή Πιπιλή, στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Θεσσαλονίκης, υπεραμύνθηκε τής υγείας τών πολιτών και τάχθηκε υπέρ ακριβού ρεύματος και κατάργηση παραγωγής ενέργειας από καύση λιγνίτη, καύσιμο το οποίο η χώρα μας διαθέτει σε αφθονία. Φοβάμαι όμως ότι το κίνημά της [τών οικολόγων φίλων τού περιβάλλοντος], ούτε υδροηλεκτικά Φράγματα θέλει.

Ο Μαχάτμα όμως είχε πει ότι η ανέχεια [poverty] είναι η χειρότερη μορφή βίας [violence]. Τώρα όλοι αυτοί οι Κιτσάτοι, Λουξάτοι, Τζιπάτοι και πρώην ιλλουμινάτοι, οι υπάλληλοι τών πολυεθνικών εταιρειών διατροφής, φρούτων, σπόρων, φαρμάκων, δηλητηρίων και λιπασμάτων, θα έχουν μ' αφορμή τα Χριστούγεννα, να γίνουν χορηγοί χαράς μαζί με την Κόκα Κόλλα, στα πλήθη.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Ας τα ξαναδούμε τα πράγματα λίγο καλύτερα

Στη Μαίρηλαντ φέτος έχουμε παιδοκτόνους αυτόχειρες γονείς αλλά στην Αννάπολη οι Σύμμαχοι τακτοποιούν τη Μέση Ανατολή.
Στο Galveston, Texas ίσως δούμε και δόλο ... ίσως και βαρβαρότητα, ίσως και πώς η έννοια τής οικογένειας και τών παιδιών εξελίσσεται στις μοντέρνες κοινωνίες. Αλλά και στη Σύρο τών Κυκλάδων ακούμε για κακοποίηση παιδιού... από τον φίλο τής αλλοδαπής μητέρας, η οποία σιωπούσε ...
Κάποτε, πριν σχεδόν τριάντα χρόνια, ένας συμπατριώτης τορναδόρος-σιδηρουργός μετανάστης στη Νότιο Αφρική [ο Αθανάσιος Ρίζος], είχε παρατηρήσει: Αυτοί, με το παρακαλώ και το ευχαριστώ, υπονοώντας τους Λευκούς τής χώρας, νομίζουν ότι έγιναν Ευγενείς και θέλουν τώρα να μας απαυτώσουν κιόλας.

Μήπως τώρα γίναμε και εμείς Ευγενείς;
Πώς μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τους Ολυμπιονίκες μας, αυτούς που δεν τους επετράπη να συμμετάσχουν στους Αγώνες τής Αθήνας το 2004, όταν σήμερα στην Αμερική η Marion Jones ντροπιάζεται;

Μήπως και εμείς, καλό θα ήταν να ξυπνήσουμε από τον μεγάλο λήθαργο που εδώ και καιρό μας έχει αποχαυνώσει; Τι θα κάνει η Μερσεντές στην Κατερίνα και το τετρακίνητο στον Κώστα, ή πώς οι καταθέσεις μετρητών ή οι μισθοί τού Στρατού θα κάνουν την Ελλάδα να γκρεμίζει Τείχη. Μπορούν αυτοί οι Ολυμπιονίκες να βάλουν τα στήθη τους μπροστά και να υπερασπισθούν την Ελλάδα;

Γιατί οι δικοί μας αθλητές είναι καλύτεροι από την Marion Jones;

Γιατί η δική μας Δικαιοσύνη είναι καλύτερη από την Αμερικανική;

Εάν δεν έχουμε τίποτα καλύτερο τότε πώς θέλουμε να είμαστε Έλληνες; Τουλάχιστον ας μην ντροπιάζουμε το όνομα εάν δεν είμαστε εις θέσιν να κάνουμε το οτιδήποτε καλύτερα από αυτό που συντελείται και αλλού.

Είχα αναρωτηθεί πώς βρέθηκε η κάρα τού Ιωάννη τού Χρυσοστόμου στο Βατοπέδι [πριν σταλεί με πολεμικό αεροπλάνο στη Κύπρο για εκδηλώσεις και συνέδρια] αλλά σήμερα βλέπω πώς ο Ανταγωνισμός λειτουργεί ακόμα και για άλλα κειμήλια. Στη Λέσβο, έφθασε μέρος τής Αγίας Ζώνης [τών Βλαχερνών] από την Μητρόπολη Πριγκηποννήσων, αντί τής Μονής Βατοπεδίου και μάλλον τα έσοδα από την προσκύνηση αυτής [στην προσφάτως ιδρυθείσα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Μονή τού Προφήτη Ηλία] θα βοηθήσουν κάποιο γηροκομείο τής Μητροπόλεως στη νήσο αφού τον Ηγούμενο στη Μονή Λειμώνος, δεν τον επιτρέπουν [ο Νομάρχης] να φιλοξενεί άλλους γέροντες, όπως άλλες Αρχές εκδιώκουν και τον Ηγούμενο και τους μοναχούς στην Αθωνική Μονή τού Εσφιγμένου.

Λαμπρή ευκαιρία έχει η Θεοδώρα να λύσει το χρονίζον Ζήτημα τής Μονής Εσφιγμένου, αλλά προς το παρόν μάλλον περιμένει την φυσική εξόντωση τών Εσφιγμενιτών με τον Αποκλεισμό τής Ελληνικής Πολιτείας [προς την Αθωνική] για λόγους Πίστεως και Τουριστικής Αναπτύξεως.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

«Κάπνιζαν χασίς στο διάδρομο των δικαστηρίων»

Ν. ΚΑΡΠΕΤΑΣ Ο πρώην εισαγγελέας, που υπηρέτησε σε Αμαλιάδα και Κρήτη, αποκαλύπτει:

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Δίκες με κατηγορούμενους και μάρτυρες να καπνίζουν χασίς (!!!) στους διαδρόμους των δικαστηρίων της Αμαλιάδας, αστυνομικούς να κλέβουν τα πειστήρια των υποθέσεων ναρκωτικών από το δικαστικό μέγαρο της πόλης με τριαξονικά φορτηγά (!), πιέσεις, απειλές, ύποπτα παιχνίδια από συνδικαλιστές αστυνομικούς, αλλά και παρεμβάσεις εν ενεργεία πολιτικών προσώπων υπέρ των κυκλωμάτων διαφθοράς της Ηλείας, αποκαλύπτει στην «Ε» ο πρώην εισαγγελέας Νικόλαος Καρπέτας, που είχε υπηρετήσει την περίοδο 1995-1997 στην Αμαλιάδα και είχε χειριστεί πολλές από τις υποθέσεις διαφθοράς.

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός, που είχε υπηρετήσει και στο Ηράκλειο της Κρήτης, σημειώνει ότι στην Ηλεία τα πράγματα ήταν και είναι περισσότερο σκοτεινά... απ' ό,τι σήμερα στα Ζωνιανά. Η εικόνα είναι πιο ζοφερή, τα αδικήματα βαρύτερα και επιπλέον τη διαχείριση της εγκληματικότητας την έκαναν ουσιαστικά οι αρχές, σε αντίθεση με την Κρήτη, που τη βασική διαχείριση την έχουν οι πολίτες.

«Τα εγκλήματα που συνέβησαν στην Ηλεία ασφαλώς είναι πιο ειδεχθή από εκείνα των Ζωνιανών και πιο "εγκεφαλικά" θα έλεγα, καθώς υπήρξαν καλά οργανωμένα σχέδια... Και όπως καταλαβαίνετε, όπου σε τέτοια ζητήματα εμπλέκονται οι αστυνομικοί, τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα», αναφέρει ο κ. Καρπέτας.

Πολιτικά πρόσωπα συγκαλύπτουν και πιέζουν...

Οπως αποκαλύπτει, στην Κρήτη και στην Ηλεία υπήρχε και υπάρχει μια προσπάθεια συγκάλυψης όλων αυτών των κυκλωμάτων. Ενα μαύρο πέπλο σκεπάζει τα πάντα... από πάνω μέχρι κάτω, με κάποια πολιτικά πρόσωπα να κάνουν τα στραβά μάτια και να πιέζουν... υπέρ των κυκλωμάτων διαφθοράς.

«Και στις δύο περιοχές το έζησα αυτό. Με έπαιρναν τηλέφωνο στο γραφείο μου από τα γραφεία εν ενεργεία πολιτικών προσώπων και μου έλεγαν σε φιλικό τόνο να πάω κάποιες υποθέσεις στα μαλακά. Δυστυχώς, σχεδόν όλοι εκείνοι που εμπλέκονταν στα κυκλώματα είχαν σχέσεις με άτομα που εργάζονταν στα πολιτικά γραφεία. Είχαν, όπως λέμε, ισχυρές πλάτες... Ομως το θέμα εδώ είναι ότι ένας δικαστικός λειτουργός ποτέ δεν πρέπει να υποχωρεί και να επηρεάζεται από τέτοιου είδους τηλεφωνήματα αν διαθέτει ελάχιστη πυγμή, θάρρος, αλλά και σεβασμό σε αυτό που κάνει», τονίζει ο κ. Καρπέτας.

«Στην Ηλεία το απόστημα της διαφθοράς αστυνομικών-πολιτών δεν έσπασε από τη μεταξύ τους σύγκρουση. Το απόστημα, με όποιο κόστος, διότι κάποια στιγμή κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές, το πιέσαμε εμείς για να σπάσει. Γι' αυτό και τότε δεν μπορούσε να υπάρξει εύκολα δημοσιότητα. Θυμάμαι τότε ότι δεν ήταν εύκολο να βρούμε μάρτυρες. Τα στόματα ήταν ερμητικά κλειστά», αναφέρει ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός και στη συνέχεια καυτηριάζει τη στάση των συνδικαλιστών αστυνομικών της Ηλείας στο όλο ζήτημα.

Με το μέρος των επίορκων οι συνδικαλιστές αστυνομικοί

Οπως λέει: «Ο ρόλος της τοπικής Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ήταν πολύ περίεργος τότε. Συγκάλυψε με τις ανακοινώσεις της το όλο θέμα και προσπάθησε να μεταδώσει παντού ότι δήθεν δεν είχε συμβεί κάτι το αξιόλογο. Μάλιστα έδινε τέτοιες πληροφορίες και προς τα επάνω, χαρακτηρίζοντας τον αστυνομικό Δημήτρη Γεωργίου, που ερευνούσε τότε τις υποθέσεις, σαν παλαβό, που λέει ό,τι θέλει και που έχει προηγούμενα με κάποιους αξιωματικούς. Αυτή την εικόνα έδωσαν τότε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Και βεβαίως αυτή η εικόνα υποστηρίχθηκε μετά και στα δικαστήρια που ακολούθησαν, χωρίς όμως να περάσει στους δικαστές».

Παρακολουθήσεις και «γιάφκες» στην Αθήνα

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται και στον πόλεμο που δέχθηκε από τους επίορκους αστυνομικούς, καθώς και στις ψυχολογικές πιέσεις που του ασκούσαν με σκοπό να παρατήσει την έρευνα στη μέση. «Το κύκλωμα των αστυνομικών έκανε τότε απίστευτο πόλεμο εναντίον μου, με πλήθος αναφορών και κατηγοριών, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι. Το οργανωμένο αυτό κύκλωμα των αστυνομικών προσπάθησε να με εξοντώσει με ποικίλους τρόπους, διαδικαστικούς, εξωτερικούς κ.λπ. Το ίδιο υπέστη και ο αστυνόμος που ερευνούσε μαζί μου. Με έπαιρναν τηλέφωνο στο σπίτι μου και με απειλούσαν. Επίσης κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι με παρακολουθούσαν με αυτοκίνητα στην Αθήνα όπου είχα την οικογένειά μου.

Δεν θέλησα τότε όμως να το τραβήξω, εκτιμώντας ότι θα δημιουργούσα σοβαρό πρόβλημα στην οικογένειά μου γενικότερα. Ολοι αυτοί, αστυνομικοί και πολίτες στην Ηλεία, είχαν διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο της Αθήνας και με νυχτερινά καταστήματα. Οι συναλλαγές τους ήταν ναρκωτικά και γυναίκες... Τότε, έπειτα από έρευνες, βρήκαμε και δύο διαμερίσματα "γιάφκες" στην περιοχή της Καλλιθέας, στα οποία διέμεναν διάφοροι κατά καιρούς, με σκοπό να αποφύγουν τις συλλήψεις», αναφέρει ο κ. Καρπέτας και προσθέτει:

«Κάπνιζε χασίς σαν να μην έτρεχε τίποτα»

«Οταν πρωτοπήγα στα δικαστήρια της Αμαλιάδας, μια μέρα δικάζοντας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ένιωσα ξαφνικά να έρχεται στη μύτη μου μυρωδιά από χασίς! Εκανα δίκη και κάποιος μάρτυρας σε υπόθεση, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, είχε ανάψει ένα τσιγάρο με ινδική κάνναβη και το κάπνιζε κανονικά σαν να μην έτρεχε τίποτα! Δεν διέκοψα τη δίκη και δεν είπα τίποτα εκείνη τη στιγμή γιατί θα γινόταν χαμός. Ομως αμέσως ενημέρωσα την Αστυνομία και διέταξα την απαγόρευση του καπνίσματος μέσα στο δικαστικό μέγαρο. Λίγο αργότερα κάποιοι μπήκαν στα δικαστήρια της Αμαλιάδας και έκλεψαν τα πειστήρια από υποθέσεις ναρκωτικών, φορτώνοντας ένα τριαξονικό φορτηγό και με το αυτοκίνητο της Ασφάλειας Αμαλιάδας να κρατάει τσίλιες...».

Υπάρχουν ακόμα κυκλώματα που δρουν ανενόχλητα

Ο κ. Καρπέτας υποστηρίζει ότι, παρά τις τότε αποκαλύψεις και καταδίκες, τα κυκλώματα της διαφθοράς και της διαπλοκής υπάρχουν ακόμη στην Ηλεία και δρουν ανενόχλητα. «Εκτιμώ ότι τα κυκλώματα διαφθοράς και εγκληματικότητας υπάρχουν ακόμη στην Ηλεία. Εκτιμώ ότι και πάλι είναι θέμα χρόνου να βγουν προς τα έξω. Δεν νομίζω ότι μετά τις τότε έρευνες εξέλιπεν η εγκληματικότητα στο νομό.

Εκτιμώ ότι όλα εκείνα τα κυκλώματα σιγά σιγά έχουν αποκτήσει ξανά σάρκα και οστά και δρουν και σήμερα στην περιοχή. Τα πρόσφατα γεγονότα το αποδεικνύουν. Δεν μπορώ επίσης να πιστέψω, με βάση τα όσα έζησα τότε, ότι και σήμερα σε αυτά τα κυκλώματα δεν υπάρχουν και αστυνομικοί», τονίζει.

Ο πρώην εισαγγελέας εξηγεί ότι: «Αν σήμερα βγήκα και είπα κάποια πράγματα με το όνομά τους, το έκανα απλά για να σταλεί ένα μήνυμα πρώτα στον κόσμο, στους πολίτες, ότι θα πρέπει να γίνει κάποια αφύπνιση των συνειδήσεων και να αναλογιστούμε τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας για το σύστημα, το οποίο, κακά τα ψέματα, είναι ξεχειλωμένο...

Βεβαίως το μήνυμα απευθύνεται και προς τις αρχές και στους πολιτικούς μας. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι οι πελατειακές σχέσεις που έχουν με όλους αυτούς αποδεικνύεται ότι είναι καταστροφική.

Επίσης ήθελα να μαθευτούν και κάποια πράγματα. Διότι θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι η δημοσιότητα και η δημοσιογραφική έρευνα είναι εκείνη που τσακίζει το οργανωμένο έγκλημα».

Για πολιτική κάλυψη των κυκλωμάτων διαφθοράς στην Ηλεία έκανε χθες λόγο και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Απόστολος Λιώσης. «Ολα εκείνα τα κυκλώματα δρούσαν με την κάλυψη πολιτικών. Οπως εμείς έχουμε προστάτες τους αγίους της εκκλησίας, έτσι κι εκείνοι έχουν σαν προστάτες τους τούς πολιτικούς. Δυστυχώς σήμερα υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι η δράση εκείνων των κυκλωμάτων συνεχίζεται ακόμη με πολιτική κάλυψη. Δεν έχω υπόψη μου κάτι συγκεκριμένο, αλλά τα μηνύματα που λαμβάνω από διάφορες πηγές αυτό αναφέρουν», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Λιώσης.

nodaros@enet.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/11/2007

Αθηναίος Ξένος προς Μέγιλλο και Κλεινία:

καὶ καλόν γε τὸ κλέος ὑεῖ τε Διὸς μάλα πρέπον. ἐπειδὴ δὲ ἐν τοιούτοις ἤθεσι τέθραφθε νομικοῖς σύ τε καὶ ὅδε, προσδοκῶ οὐκ ἂν ἀηδῶς περί τε πολιτείας τὰ νῦν καὶ νόμων τὴν διατριβήν, λέγοντάς τε καὶ ἀκούοντας ἅμα κατὰ τὴν πορείαν, ποιήσασθαι. πάντως δ' ἥ γε ἐκ Κνωσοῦ ὁδὸς εἰς τὸ τοῦ Διὸς ἄντρον καὶ ἱερόν, ὡς ἀκούομεν, ἱκανή, καὶ ἀνάπαυλαι κατὰ τὴν ὁδόν, ὡς εἰκός, πνίγους ὄντος τὰ νῦν, ἐν τοῖς ὑψηλοῖς δένδρεσίν εἰσι σκιαραί, καὶ ταῖς ἡλικίαις πρέπον ἂν ἡμῶν εἴη τὸ διαναπαύεσθαι πυκνὰ ἐν αὐταῖς, λόγοις τε ἀλλήλους παραμυθουμένους τὴν ὁδὸν ἅπασαν οὕτω μετὰ ῥᾳστώνης διαπερᾶναι.

Αδριανός και Αρριανός

Στο Βρινδήσιο, ο ιταλός συνεργάτης, θεωρούσε τον Μάρκο Αυρήλιο [Αουρέλιο], Έλληνα. Εμείς εδώ, ίσως να θεωρούμε και τον Αδριανό το ίδιο αν και συχνά τον ονομάζουμε και Ανδριανό.

Αυτό που ενοχλεί τα αυτιά είναι η Αδριανούπολη να προφέρεται ως Εντιρνέ ή κάπως έτσι από αυτούς που δεν μπορούν να προφέρουν όλα τα γράμματα τού ονόματος και βάναυσα το τροποποιούν σε φτωχούς φωνητικούς ήχους, αλλά το χειρότερο είναι να ακούς δικούς μας οδοιπόρους να διαβάζουν την [φτωχή] ονομασία τών Τούρκων και να μην γνωρίζουν σε ποιανού την πόλη βρίσκονται.

Αυτή την λύπη, δεν την βρίσκει ο ταξιδευτής στην Αλεξάνδρεια, καθώς αυτοί που την ονομάζουν Εσκεντερέϊα, μεταδίδουν συγχρόνως και μια εκτίμηση και σεβασμό, κάτι που δεν είμαι βέβαιος [αφού δεν την έχω επισκεφθεί, σε αντίθεση με την πολή τής Αιγύπτου] εάν το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους τής πόλης τού Αδριανού και τού Ορέστη. Ίσως οι Ελληνικής καταγωγής πρόγονοι και απόγονοι τού Πορθητή, να αγαπούν την πόλη τους όπως κάθε άλλος γηγενής.

Ενδιαφέρον θα είχε να γνωρίζαμε εάν ο Αρριανός συζητούσε με τον Αδριανό: για τον Αλέξανδρο, την Αλεξάνδρεια, τον [δικτάτορα] Ιούλιο Καίσαρα, την Πτολεμαία Κλεοπάτρα. Έχω την εντύπωση ότι οι σχέσεις τών Ελλήνων υπό κατοχή Ρωμαίων δεν μπορούν να συγκριθούν με τις σχέσεις τών Ελλήνων υπό κατοχή Οθωμανών. Το χάσμα είναι τόσο μεγάλο που η έννοια κατοχή διέρχεται σε εντελώς διευρυμμένο πλαίσιο, όπου το ένα άκρο είναι τόσο πολύ διαφορετικό από το άλλο.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Γαδρωσία - Μπαλουχιστάν, Πακιστάν - Αφγανιστάν

Την πολιτική 'Συγχωνεύσεως των λαών' που θέλησε να ακολουθήσει ο Αλέξανδρος, ο Αρριανός την βλέπει μόνο ως τέχνασμα και φαίνεται ότι δεν την εγκρίνει. Η στάση του είναι η στάση του Έλληνα απέναντι στους βαρβάρους.

Αρριανού: Αλεξάνδρου
Ανάβασις 6.26.1

Ἔνθα δὴ ἔργον καλὸν εἴπερ τι ἄλλο τῶν Ἀλεξάνδρου οὐκ ἔδοξέ μοι ἀφανίσαι͵ ἢ ἐν τῇδε τῇ χώρᾳ πραχθὲν ἢ ἔτι ἔμπροσθεν ἐν Παραπαμισάδαις͵ ὡς μετεξέτεροι ἀνέγραψαν. ἰέναι μὲν τὴν στρατιὰν διὰ ψάμμου τε καὶ τοῦ καύματος ἤδη ἐπιφλέγοντος͵ ὅτι πρὸς ὕδωρ ἐχρῆν ἐξανύσαι· τὸ δὲ ἦν πρόσθεν τῆς ὁδοῦ· καὶ αὐτόν τε Ἀλέξανδρον δίψει κατεχόμενον μόλις μὲν καὶ χαλεπῶς͵ πεζὸν δὲ ὅμως ἡγεῖσθαι· ὣς δὲ καὶ τοὺς ἄλλους στρατιώτας͵ οἷάπερ φιλεῖ ἐν τῷ τοιῷδε͵ κουφοτέρως φέρειν τοὺς πόνους ἐν ἰσότητι τῆς ταλαιπωρήσεως. ἐν δὲ τούτῳ τῶν ψιλῶν τινας κατὰ ζήτησιν ὕδατος ἀποτραπέντας ἀπὸ τῆς στρατιᾶς εὑρεῖν ὕδωρ συλλελεγμένον ἔν τινι χαράδρᾳ οὐ βαθείᾳ͵ ὀλίγην καὶ φαύλην πίδακα· καὶ τοῦτο οὐ χαλεπῶς συλλέξαντας σπουδῇ ἰέναι παρ΄ Ἀλέξανδρον͵ ὡς μέγα δή τι ἀγαθὸν φέροντας· ὡς δὲ ἐπέλαζον ἤδη͵ ἐμβαλόν τας ἐς κράνος τὸ ὕδωρ προσενεγκεῖν τῷ βασιλεῖ. τὸν δὲ λαβεῖν μὲν καὶ ἐπαινέσαι τοὺς κομίσαντας͵ λαβόντα δὲ ἐν ὄψει πάντων ἐκχέαι· καὶ ἐπὶ τῷδε τῷ ἔργῳ ἐς τοσόνδε ἐπιρρωσθῆναι τὴν στρατιὰν ξύμπασαν ὥστε εἰκάσαι ἄν τινα πότον γενέσθαι πᾶσιν ἐκεῖνο τὸ ὕδωρ τὸ πρὸς Ἀλεξάνδρου ἐκχυθέν. τοῦτο ἐγώ͵ εἴπερ τι ἄλλο͵ τὸ ἔργον εἰς καρτερίαν τε καὶ ἅμα στρατηγίαν ἐπαινῶ Ἀλεξάνδρου.


HERE I have resolved not to pass over in silence the most noble deed perhaps ever performed by Alexander, which occurred either in this land or, according to the assertion of some other authors, still earlier, among the Parapamisadians.' The army was continuing its march through the sand, though the heat of the sun was already scorching, because it was necessary to reach water before halting. They were far on the journey, and Alexander himself, though oppressed with thirst, was nevertheless with great pain and difficulty leading the army on foot, so that his soldiers also, as is usual in such a case, might more patiently bear their hardships by the equalization of the distress. At this time some of the light-armed soldiers, starting away from the army in quest of water, found some collected in a shallow cleft, a small and mean spring. Collecting this water with difficulty, they came with all speed to Alexander, as if they were bringing him some great boon. As soon as they approached the king, they poured the water into a helmet and carried it to him. He took it, and commending the men who brought it, immediately poured it upon the ground in sight of all. As a result of this action, the entire army was re-invigorated to so great a degree that any one would have imagined that the water poured away by Alexander had furnished a draught to every man. This deed beyond all others I commend as evidence of Alexander's power of endurance and self-control, as well as of his skill in managing an army.
[Μετάφραση E.J. Chinnock 1893]

Gedrosia: Ηistoric region west of the Indus River, in what is now the Baluchistan region of Pakistan. In 325 BC Alexander the Great's forces suffered disastrous losses there from the effects of the desert, supply shortages, and monsoons. They captured the area, but after Alexander's death his general Seleucus Nicator was forced to make peace with Chandragupta Maurya by trading Gedrosia and all his territories east of the Hindu Kush for 500 elephants. His departure ended Greek intervention on the subcontinent of India.

Balūchistān: Westernmost province of Pakistan. It is bordered by Iran (west), by Afghanistan (northwest), by North-West Frontier and Punjab provinces (northeast and east), by Sindh province (southeast), and by the Arabian Sea (south).

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Ενέργεια και Ψυχή

Η μετά θάνατον ζωή τής ψυχής δεν μπορεί να μπερδεύεται με φυσική ζωή όπως την ζωή που γνωρίζουμε όσο δεν είμαστε νεκροί. Η αιώνια ζωή τής ψυχής σαφώς δεν μπορεί να σχετίζεται με την ζωή τών ζώντων, αυτή που συνδυάζει πνεύμα και σάρκα. Στη μετά θάνατον ζωή, δεν υπάρχει η σάρκα, συνεπώς ας μην συγχέουμε εντελώς διαφορετικές έννοιες, βασιζόμενοι στην ίδια λέξη η οποία δεν είναι μονοσήμαντη.

Αλλά και η ενέργεια δεν είναι μονοσήμαντη έννοια. Η πνευματική ενέργεια δεν έχει την ανάγκη υλικής ενεργείας, μάλλον θα μπορούσαμε να την θεωρήσουμε ως αδρανή ενέργεια όπως τα κύματα που μεταφέρουν ήχο και εικόνα και όχι ως ενέργεια κεραυνού ή λέϊζερ. Και η ουσία έχει μή υλική διάσταση.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

Κάτοπτρο η γλώσσα και η προφορά της

Το ηχητικό τής κάθε γλώσσας και ο τρόπος με τον οποίο ο λόγος, φωνητικώς και γραπτώς εκφέρεται, προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό βασικά χαρακτηριστικά τού λαού και του ομιλιτή.

Οι γιατροί θέλουν αναλύσεις αίματος, ακτινογραφίες, υπέρηχα, τομογραφίες για να κάνουν διάγνωση τής παθήσεως τού ασθενούς. Ένας καλός γλωσσολόγος θα μπορούσε να κάνει ένα καλό ψυχογράφημα από ένα κείμενο και ένα ηχητικό, έστω και σε άγνωστη διάλεκτο σ' αυτόν, όσον αφορά το ηχητικό μέρος.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Φερράρα, Φλωρεντία, Ραβέννα

Ο Μητροπολίτης Περγάμου, αυτός που διαμένει στη Κηφισιά Αττικής, στην περιοχή όπου ο Μητροπολίτης (Αττικής) έχασε το δικαίωμά του να είναι Μητροπολίτης, μάλλον δεν ακολουθεί τον Μάρκο Ευγενικό ή τους Ανθενωτικούς.

Οι διάφοροι Χριστέμποροι ακόμα διαπραγματεύονται πράγματα που ποτέ δεν πίστεψαν.

Στην Εσφιγμένου τού Άθωνος, η Ιστορία θα τους γράψει την Ιστορία τους.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

Λήμνος

Η Μαντάμ δεν πρόκανε να τακτοποιήσει την Πανεπιστημιακή Σχολή στη Λήμνο. Τώρα έρχεται στην Αθήνα ο βουλευτής Γιαννέλλης να ενεργήσει στο Υπουργείο.

Στα τηλέφωνα τί συζητούν;

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Ψωμί, ψωμάκι - Άρτος, σίτος

Η Πράσινη Τεχνολογία δεν κάνει το ψωμί προσιτό σ' όλους, πολλά κιλά σιτηρά για να κάνουν ένα λίτρο βιοντήζελ.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Αξιωματική Αντιπολίτευση

Με το ίδιο ποσοστό τής Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, το Ρεύμα τώρα έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να ελέγχει τους Μηχανισμούς και να προστατεύει τους Μακεδόνες από κάθε ενέργεια η οποία μπορεί να μην χαρακτηρίζεται απαραιτήτως και ως πατριωτική.

Εθνική Ανεξαρτησία Ε.Ε.

«Πώς θα μπορούσε η Ευρώπη να είναι ανεξάρτητη, πώς θα μπορούσε να έχει πολιτική επιρροή στον κόσμο, πώς θα μπορούσε να είναι παράγοντας ειρήνης και ισορροπίας, εάν δεν είναι ικανή να εξασφαλίσει την αυτο-άμυνά της;»

Διερωτήθηκε ο Σαρκοζί στην πρώτη του ομιλία ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία της Γαλλίας.

Το ερώτημα όμως είναι: Πότε οι Αμερικανικές Βάσεις στη Γερμανία θα πάψουν να βρίσκονται πάνω σε κυρίαρχο Αμερικανικό έδαφος εντός Γερμανίας; Το Checkpoint Charlie έφυγε, αλλά ο εγγονός τού Θεσσαλονικιού μπερδεύει τους Νέγρους τής Αφρικής μ' αυτούς τής Αμερικής! Μήπως ξεχνάει πώς δημιουργήθηκε ο ΟΗΕ και η Ε.Ε.;

Πράσινη Τεχνολογία

Al Gore is to become a partner of a US private equity firm with a history of supporting "green technology".

The ex vice-president and environmental activist is to join the board of Kleiner, Perkins, Caulfield and Byers.

He will lead investments in alternative energy sources and firms involved in areas such as recycling, alternative fuel and water purification.

Mr Gore was awarded the Nobel Peace Prize last month for his work as a climate change campaigner.

----------------

Μετά την Πράσινη Οικονομία, τον Πράσινο Πατριάρχη, τον Πράσινο Τουρισμό, την Πράσινη Ανάπτυξη τώρα έχουμε και Πράσινη Τεχνολογία, την άρτια τεχνολογία τών βιοκαυσίμων και τού πανάκριβου σίτου. Κάπου όμως άκουσα ότι το πράσινο είναι χρώμα τού Κακού!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Χάθηκε το Εκατομμύριο, έγινε 407.407

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι αρχές τού 2004, τον είχαν επιβεβαιώσει στην προεδρία τού Κινήματος, αυτού [τού κινήματος] που δεν γνωρίζω εάν έχει γίνει, με τον καιρό κόμμα.

Χθες, στο 25% τών ψηφισάντων, αυτοί που επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη των στο πρόσωπό του, ήταν μόλις 83.000 άνθρωποι.


Από τα περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπων που συνήθως προτιμούν το Κίνημα στις Εθνικές Εκλογές, το ποσοστό τού προέδρου δεν μοιάζει αξιόλογο καθώς ανάμεσα στους ψηφίσαντες αυτόν ασφαλώς συγκαταλέγονται και άγνωστος αριθμός [πλήθος] ανθρώπων χωρίς δικαιώματα εθνικού ψήφου, όπως ανήλικοι, αλλοδαποί, κράχτες με πολλαπλούς ψήφους κτλ.

Αυτό όμως που μπορεί να γίνει ανησυχητικό είναι ο εμφανιζόμενος Μεγάλος Διχασμός μεταξύ Βορείων και Νοτίων. Μεταξύ Μακεδόνων και Καλαμαράδων, Αχαιών κτλ. σε μια κρίσιμη στιγμή για το Μακεδονικό και Σκοπιανό Ζήτημα.

Ποιος όμως είναι αυτός που δεν θα αφήσει τον Αχελώο να ποτίζει μόνο τα νησάκια με τα αγκάθια; Ο άνθρωπος από την Αιτωλοακαρνανία, θερμός οπαδός τής μή αξιοποιήσεως τών υδάτων τού Αχελώου και ο άλλος άνθρωπος τού Πειραιά, αυτός που δεν γνώριζε το momentun από το moment όταν έκανε προπαγάνδα κατ' εντολή και υπόδειξη για τον Αττίλα και τον Ανάν, μάλλον θα πρέπει να επιβεβαιωθούν ως born losers.

Φοβάμαι ότι αυτή η Πράσινη Οικονομία μαζί με τον Πράσινο Πατριάρχη και τα πράσινα χαρτιά [greenbacks] δεν εξυπηρετούν καμιά μας Εθνική Ανεξαρτησία, ούτε την αυτονομία τού Άθωνος και τής Αθωνικής Πολιτείας!

Ίσως ήρθε η ώρα να δούμε και να έχουμε μια Δημοκρατία χωρίς κόμματα, αρχηγούς και υποτακτικούς, αλλά μια Δημοκρατική Διακυβέρνηση με ανεξάρτητους και ακέραιους αντιπροσώπους τών περιοχών και λαών τής χώρας. Ίσως ήρθε η ώρα, η Δημοκρατία τού Κλεισθένη και τού Εφιάλτη να μπει στο Αρχείο. Οι οικογένειες τών Αλκμεωνιδών, Αχαιμενιδών, Νηλειδών, Ηρακλειδών και Αιακιδών, τώρα πια μόνο στην Ιστορία και Μυθολογία βρίσκονται. Κάποια μέλη από αυτές έγιναν Έλληνες μετά τα Τρωϊκά και ίσως κάποια άλλα μέλη να βρίσκονται σε οικογένειες Νεοελλήνων και άλλων λαών. Οι Συμμαχικές και Συμμετοχικές Συμφωνίες οφείλουν να βασίζονται σε μεταβλητές αξίες, όπως αυτές προκύπτουν από τις ανάγκες και όχι σε δεδομένα και σταθερά, τα οποία σ΄ έναν συνεχώς μεταβαλόμενο κόσμο, σαφώς και δεν προσφέρονται.
Για μας, η σημερινή μέρα δεν είναι η τελευταία μέρα μιας εσωκομματικής διαδικασίας. Είναι η πρώτη μέρα, μιας νέας συμφωνίας για μια νέα αρχή, για μια νέα νικηφόρα πορεία, με περισσότερο φως, με μεγαλύτερη διαφάνεια, με νέα συλλογικότητα. Μακριά από μηχανισμούς και σκοτεινά παιχνίδια.
Τώρα πώς άκουσα για περισσό φως και άρχισα να ψάχνω τα λογοτεχνικά λεξικά, μάλλον κακώς άκουσα. Υποπτεύομαι όμως ότι ο αναγνώστης τού κειμένου [ΓΑΠ] το παράκανε με τον άκρατο Δημοτικισμό του. Ίσως όμως στην εποχή του στο Κολλέγιο Αθηνών, να άκουσε και κάποιες εκφράσεις που τώρα επανέρχονται ως αναλαμπές.
περίσσιος: [μσν. περίσσιος - αρχ. περισσός] -ια, -ιο επίθ. άφθονος: περίσσιος πλούτος | παραπανίσιος | περιττός, άχρηστος

περισσός: [αρχ. περισσüς - περί] -ή, -ό επίθ. (Κ -ή, -όν) που ξεπερνά το κανονικό μέτρο, άφθονος, περίσσιος: φόβος με συνέχει περισσός (Τ. Παπατσώνης) | φρ. ως εκ περισσού, χωρίς να χρειάζεται, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ανάγκη

Στον Περισσό πάντως, οι σύντροφοι δεν φάνηκε να ενθουσιάζονται. Αυτοί οι σύντροφοι, ψάχνουν από το 1990 να βρουν αυτό που στο Κίνημα δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί ότι έχασαν.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Δημοτικισμός και Λαϊκισμός

Το ερώτημα είναι κατά πόσον κερδίσαμε εάν κερδίσαμε κάτι, με την επισημοποίηση τής Δημοτικής. Τότε υπήρχε το επιχείρημα ότι ο λαός δεν καταλαβαίνει την επίσημη γλώσσα τού κράτους και των Δικαστηρίων και έτσι είναι αναγκασμένος να πληρώνει [μισθώνει] ενδιάμεσους μεσίτες, δικηγόρους και άλλους επιτήδιους διεκπεραιωτές, κοτζαμπάσηδες, δικολάβους, εκτελωνιστές κτλ, προκειμένου να συνδιαλλαγεί με το κράτος το οποίο εν πολλοίς θεωρούσε συνέχεια τών Οθωμανών.

Εάν σήμερα αυτά έχουν περάσει στο παρελθόν, τότε η τότε διάγνωση, ως αιτία τού κακού να ήταν το γλωσσικό ζήτημα, θα πρέπει να ήταν σωστή. Εάν όμως και σήμερα δεν είμαστε σε βελτιωμένη κατάσταση και το γλωσσικό με την Δημοτική, απλώς έκανε περισσότερους, ανίκανους να συνενοηθούν ακόμα και αναμεταξύ των, τότε αλλού βρίσκεται το αίτιο, το πρόβλημα και η λύση.

Εάν ο Λαϊκισμός δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες, φοβάμαι ότι και ο Δημοτικισμός δεν κατάφερε ή δεν κατόρθωσε ή δεν έγινε εφικτό, να προσφέρει το ποθούμενο, αντιθέτως συνεχίζει να αποξενώνει τους Νεοέλληνες από την Ελληνική Γραμματεία, αυτήν που άρχισε να επεξεργάζεται η προσπάθεια ξένων, όπως τής Μαριάννας Μακντόναλτ και πολλών άλλων στην Οξφόρδη, στα Γερμανικά, Γαλλικά και άλλα Δυτικά Πανεπιστήμια παλαιότερα, αφού Άραβες και Έλληνες τού Βυζαντίου έβγαλαν τη Δύση από τον σκοταδισμό τού Μπαρόκ, ενός Μεσαιωνικού ρυθμού, αντίθετου τής απλότητος τού Ελληνικού πνεύματος.

Τώρα το γιατί οι νέοι μας, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, δεν γνωρίζουν καλά Ελληνικά, μπορεί να μην οφείλεται αποκλειστικά στο μέσον, τη Δημοτική Διάλεκτο, αυτό όμως που προκύπτει είναι ότι η καθιέρωση και διδασκαλία αυτής, σαφώς δεν έλυσε τα γλωσσικά προβλήματα επικοινωνίας τών Νεοελλήνων. Στα Ζωνιανά και στα Ανώγια, οι Κρητικοί κάτοικοι διακρίνουν την καταγωγή τού καθενός, ακριβώς όπως και ο καθηγητής τής Ελίζας Ντουλίτλ, αυτόν τού Πυγμαλίωνα με την Γαλάτεια.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Πράσινη Οικονομία

Μήπως η μη αξιοποίηση τού Αχελώου δίνει καλύτερες μονοπωλιακές συνθήκες στους επενδυτές τής Αιολικής ενεργείας; Το ΣτΕ έχει άραγε άποψη για το κόστος τών σιτηρών όπως αυτό συνεχώς αυξάνει όσο και η παραγωγή βιο καυσίμων από αυτά;

Αυτό το κόστος τής πράσινης οικονομίας μάλλον θα το πληρώσουν αυτοί οι οποίοι περιποιούνται τους αγρούς τού γκολφ για τους αφέντες οι οποίοι ασχολούνται με τα πράσινα.


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Ένα Δισ. Άνθρωποι

Στις Ινδίες, με το ένα Δισ. βρήκαν μια Σόνια Ρωμαιοκαθολική για αρχηγό, εμείς εδώ με το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί ο Ανδρέας έκανε οικογένεια στην Αμερική, αφού ούτε πολιτικός πρόσφυγας ήταν, ούτε οικονομικός μετανάστης. Ποια ανάγκη τώρα το παιδί να θέλει να γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός τής Ελλάδος με Αμερικανική ιθαγένεια, υπηκοότητα και εκπαίδευση;

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Άθεος ή Θείος

Ποιος είναι Αριστερός ή Δεξιός
Φιλελεύθερος ή Συντηρητικός
Ολιγαρχικός ή Δημοκρατικός
Προοδευτικός ή Οπισθοδρομικός
Άθεος ή Θείος
Ριζοσπαστικός ή Liberal
Διεθνιστής, Εθνιστής
ή Παγκοσμιοποιητής;